4x11

met categorie:  

 

   

(foto's: Jan Smets)

Best wat kouwelijk maar overvloedige zonneschijn: de jubileumeditie van de Mechelse Carnavalstoet had weerom alles mee!  De kleur spatte er af!  Heel veel volk stond langs de kant van de weg om het spektakel mee te maken, en op de eretribune zat tussen al het Mechelse carnavaleske prinsenvolk ook onze burgemeester en zijn echtgenote.  En  bij hen gingen eveneens 'de handjes in de lucht'.   Mechelen mag dan niet gecatalogeerd worden als uitbundige carnavalstad: het volkse en ongedwongen gebeuren verdient z'n plaats op de jaarkalender.  Wat mensen weet te verbinden is altijd mooi te noemen.  En dat doet Carnaval toch wel bij wat Maneblussers.  De organisatoren blikken tevreden terug.  Ik volgde het gebeuren in de kantlijn, en ziehier het plaatjesboek van ... 4 x 11...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jan, Bedankt voor deze mooie fotoreportage van een kleurrijk spektakel in een zonovergoten stad. 

Ik vroeg het nog afgelopen vrijdag aan Mechelse collega's, wanneer het carnaval zou zijn in Mechelen.

Nog niets van gehoord of gezien, En we passeren nochthans elke dag de infoborden.