"Mijmeringen" gaat vijfde jaargang in

met categorie:  

"Mijmeringen", begon als  een hersenspinsel van een pas gepensionneerde. Die wilde wat meer over zijn stad weten. Het resultaat van veel zoekwerk goot hij in een maandblad dat hij gratis verspreidde. Minder gekende zaken over Mechelen overgoot hij met overpeinzingen over alles en nog wat, vandaar de titel. Na vier jaar groeide het blad uit tot een gratis 'must read' van iedere Mechelaar die zijn stad in het hart draagt.

 

Gratis bestaat natuurlijk niet. Er zijn voorwaarden. Mijmeringen wordt kosteloos toegezonden aan wie belooft het niet verder te verspreiden;  bij overname de bron te vermelden en ten minste eenmaal per jaar iets van zich te laten horen via email. Het is inmiddels aan zijn 38ste uitgave, en abonnees hebben toegang tot het volledig archief.

In het nummer van januari, dat pas verschenen is, het dagboek van Keizer Karel, een kronologische vervolgreeks, mijmeringen over oorlog versus vrede, winkelen en thuiskomen met lege handen, de Ulleklont, de Mechelse middeleeuwse reporter Frans Hoogenberg, crowdfunding om Mechelse topstukken te restaureren, en hoe de perceptie over Willem Van Kerckhoven veranderde van koloniale held naar barbaar,

Ieder nummer komt in PDF-versie, en de meeste afbeeldingen kunnen met een eenvoudige muisklik vergroot weergegeven worden.

Wil je een gratis abonnement, stuur dan een mailtje naar mijmeringen apenstaart telenet.be. Warm aanbevolgen door honderden Mechelaars.

 


 


 

 

Deze 'Mijmeringen' zijn steeds boeiend om lezen.  Ik kijk er telkens naar uit.  Doe zo voort Kris.  Ik ben er z├ęker van dat vele Maneblussers die het nog niet kennen, blij zullen zijn met deze info! 

Toen ik tijdens de dialectles over de volkswijk "Ham" met Kris een babbeltje deed, zei hij mij dat het verhaal van "Petrus den Ulleklont" hem volkomen onbekend was. Hij zou dit verhaal verder uitspitten en kijk enkele weken later staat er een artikel in zijn "Mijmeringen". Kris bedankt voor dit alles.

Knap werk ... veel succes voor de volgende jaren.