Stille mars tegen terrorisme

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Géén jaar na een eerste stille mars werd vanavond weer opgestapt van Grote Markt naar Dossinkazerne...  Zo'n 1100 Mechelaars stelden dit simpele gebaar om hun solidariteit uit te spreken voor de slachtoffers van de terroristische aanslagen in Parijs en elders.  Stil en waardig was deze optocht - en daarom ook indrukwekkend te noemen.  Mechelaars van alle rang of stand, van alle leeftijden en met verschillende achtergronden, politieke kleur of filosofische of religieuze overtuiging stapten schouder aan schouder op.  Terreurorganisaties willen angst en verdeeldheid zaaien.  Deze groep Mechelaars wil niet in de val trappen.... Opvallend was de grote delegatie van Mechelse moslims -  vooral van moskee Al Buraq.   Hiermee wilden ze naar eigen zeggen ook hun ongenoegen laten blijken over het feit dat hun godsdienst misbruikt wordt om terreur te zaaien.  "We moeten ons verenigen en een hechte groep Mechelaars vormen... Deze optocht is geen oplossing voor het probleem, maar wel een duidelijk signaal. Men moet kordaat optreden maar we mogen niet in de val lopen van terroristen. We mogen hen geen voedingsbodem geven. We staan voor gelijkheid, broederlijkheid en vrijheid"  klonk het in het woordje van de burgemeester, waarna een minuut stilte werd gehouden voor de Dossinkazerne - een plek die historisch zwaar beladen is...

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gatver.  Ik haat die klotestilte hier !

Gim,van het westelijk front geen nieuws. Bla, bla, bla en bla, bla, bla.

Het westelijk front is blijkbaar zo dood als ne pier. Ze hebben precies in hun broek gesch.ten.

#NotInMyName   #JeSuisKöln

#JeSuisCharlie
#JeSuisParis
#JeSuisKöln
#JeSuisBruxelles

Misschien helpt het.  Je weet maar nooit.  Om het Kwaad te helpen verdrijven.

ID Gimycko

'k ben in parijs geweest.

't was er een reuze feest.

'k heb er gedanst met Jozefien.

......

Een liedje dat mij nog doet denken aan mijn grootvader zaliger. Hij moest het weten. En wat Bart Somers zegt zal mij worst wezen.

 

De politieke correctheid begint haar vruchten af te werpen...

Het lijstje wordt wel erg lang : Ik was nog 911, Madrid en Londen vergeten !

"Remember - Remember - The Eleventh of September"

Valt het niet op ,Roger, hoe oorverdovend stil, die politiek correcten nu "toevallig" zijn

@ Eric : zie de eerste reactie alhier en check effe de toenmalige datum.

Juist Gimyko,

maar mijn reactie op Roger, sloeg niet op deze blog noch op zijn bloggers.