Solidaire Mechelaars tonen opnieuw hun warme hartMechelaars hebben een warm hart en geven gul”, zo weet Jan Smets van Mechelen Solidair, “en ook vele toevallige passanten, zelfs 'Ollanders!(lacht). “En het is meer nodig dan ooit”, vult Vera Carlier aan, “steeds meer mensen vallen uit de boot”. Het team van Mechelen Solidair tekent opnieuw present op de Mechelse kerstmarkt, dit jaar van 18 tot en met 20 december op de Haverwerf.

Het concept is niet veranderd: je kunt er een heerlijke soep of cake verorberen aan de prijs die je daar voor wilt of kunt geven. De centjes gaan ook nu integraal naar twee organisaties die zich inzetten voor minderbedeelden uit de vierde wereld. Mechelen Blogt had een hartverwarmend gesprek met de kern van Mechelen Solidair, net nadat ze hadden vergaderd.
Vera Carlier
, Elke Eggerickx, Kevin Polfliet en Jan Smets hebben er zin in en weten dat dat ook geldt voor de vele vrijwilligers. De Kerstmarkt loopt dit jaar over één weekend (en niet gespreid over twee weekends zoals voorheen) met als locatie de Haverwerf. Bovenop de typische kraampjes omvat het nieuwe concept ook een Wereldse Markt aan Lamot en tal van optredens. Een constante op de Kerstmarkt blijft de stand van 'Mechelen Solidair', ook dit jaar gesponsord door het Sociaal Huis.Elke, Vera, Kevin en Jan, gesteund door de vele vrijwilligers, verkopen verse soep, gul geschonken door 't Groot Licht en Sava, en lekkere zelfgemaakte cake van Jan's eega Annemie. “Wie soep of cake komt eten, geeft wat hij of zij kwijt kan. Elke bijdrage is welkom, hoe groot of klein ook”, zegt Kevin Polfliet. “En de cake mag je ook meenemen”, voegt een enthousiaste Jan toe. “Het geld gaat volledig naar goede doelen voor mensen van bij ons”, benadrukt Jan. “En 'mmMechelen Feest' schenkt een bedrag bovenop het bedrag dat we met Mechelen Solidair bijeenhalen” vult Kevin aan, “Fijn is dat! Het kan hopelijk ook het verlies van dat eerste weekend goedmaken”.

Vorig jaar haalde Mechelen Solidair 5000 euro op, weliswaar verspreid over de twee weekends. “We pogen evenveel op te halen op één weekend!”, klinkt het vastberaden.De huidige ploeg is blij met de morele steun van de initiële initiatiefnemers (Ferre Lauwerijs, Kurt Lauwens en Marc De Witte, nvdr). “Eigenlijk is Mechelen Solidair Ferre Lauwerijs'  kindje, wij zijn de fiere adoptie-ouders”, verklaart Elke, “en Ferre mag gerust zijn”.

Het viertal staat er het weekend van 18 tot en met 20 december zeker niet alleen voor. “We hebben een geweldig aanbod van enthousiaste vrijwilligers” aldus Elke. “Wie wil helpen, mag ons zeker contacteren”, vult Kevin aan. Het team hoopt ook nog met wat extra's uit te pakken tijdens het kerstmarktweekend. “Er zitten nog wat verrassingen in de pijplijn!” belooft Jan.

Maar wat is de grootste wens van het Mechelen Solidair-team? Jan: “Eerlijk? Dat we een groot bedrag bijeenhalen zodat diegenen die het met veel minder moeten doen, geholpen kunnen worden”. Kevin beaamt: “We hopen op een zelfde warme solidariteit dan bij vorige editie, maar meer mag zeker ook!(lacht). “Ook nu zal Mechelen zijn warm hart tonen!” voorspelt Vera.

Wie het viertal van Mechelen Solidair wilt vervoegen om soep te bedelen tijdens de kerstmarkt, stuurt een mailtje naar mechelensolidair@gmail.com.


Je vindt het kraampje van Mechelen Solidair van vrijdag 18 tot en met zondag 20 december tijdens de kerstmarkt op de Haverwerf. Elke, Vera, Kevin en Jan en medewerkers zien je graag komen om je warm hart te tonen!

Meer info over Mechelen Solidair vind je ook op hun facebookpagina


tekst & foto's: © Mark Van Mullem, campagnebeeld: © Mechelen Solidair

Mechelenfeest zal niet blij zijn Mark! Zo maar de oude benaming gebruiken! Voor hen is het toch geen Kerstmarkt maar een Wintermarkt!
 

Zou dat de soep anders doen smaken, winter of Kerst?

;-)

Ha, Wintermarkt dus? Dat heb ik dan gemist... Was zeker geen bewuste 'zet' hoor...
Merci voor die info!

Wat de soep betreft: kom proeven en gij zult weten! :-)