Foundation Mechelen organiseert derde Kerst-en Nieuwjaarsconcert voor het goede doel

 

(foto's: Jan Smets -  Günther Neefs, Connie Neefs en dochter Hannelore Candries)

Voor de derde keer organiseert Foundation Mechelen een Kerst-en Nieuwjaarsconcert in onze Sint-Romboutskathedraal - een beproefd recept. Het concert zal dit jaar minstens zo mooi zal worden als de vorige edities, belooft Piet den Boer, ooit succesvol KV-Mechelen-voetballer en nu voorzitter van de Foundation.  "Ook al woon ik hier niet: Mechelen is een hele warme stad!  Ik hoop dat velen naar dit concert op 11 december komen.  De integrale opbrengst gaat naar het goede doel - voornamelijk naar de vzw Sjarabang, die werkt aan inclusieve kunstparticipatie."   Wat bijzonder leuk is, is het feit dat het deze keer haast een 'familie-concert' wordt.  Het is namelijk zo dat zowel Günther Neefs, zijn tante Connie, en haar dochter Hannelore Candries, op het podium zullen staan! 

 

(Piet den Boer)

 

250 kaarten van de 600 beschikbare zijn al verkocht.  Maar: er zijn nog vele plaatsen die op jullie wachten!  Kom dus allemaal!

 

Voor de derde keer zorgt Connie Neefs voor de presentatie, en daar is zij dé geknipte persoon voor!

 

Het concert gaat door op een hele mooie locatie: in onze Sint-Romboutskathedraal.  Vorig jaar trad de Hever Concertband op, met Gary Hagger en nog anderen.  Dit jaar zal het de Gery's Big Band zijn die voor de muzikale omlijsting zal zorgen.  Het is een echt Mechelse band, waarmee mijn neef Günther die dit jaar 50 wordt (maar er 40 uitziet...) voor het eerst optrad zo'n 25 jaar geleden. De band werd 40 jaar geleden opgericht.  Het concert moet geborgenheid, gezelligheid en vriendschap uitstralen, maar ook samenhorigheid en familiegevoel.   Günther is de hoofdact. Mijn dochter Hannelore zal ook optreden naast haar 'peter' Günther en 3-Band.  We vinden het belangrijk dat jonge mensen hun opwachting kunnen maken.  Buiten Hannelore zal ook Jasmine Jaspers het beste van zichzelf geven.  Jasmine is een nichtje van dokter Walter Jaspers, één van de bestuursleden van de Foundation.  Zij trad ondermeer op in de musicals 'Piaf', en 'Fiddler on the roof' en in de serie 'vermist'.

 

 

 

Op het concert wordt een hedendaags repertoire gebracht vol hoop, geloof, bezinning en liefde, met muziek van ondermeer An Christy, Will Tura...  Voor alle bewerkingen zorgde Gery Liekens.  Günther Neefs brengt een bloemlezing uit zijn repertoire maar ook nieuw werk uit zijn laatste cd.

De artiesten repeteren al van deze zomer...

De opbrengst gaat voor een groot deel naar vzw Sjarabang die onlangs verhuisde van de Kerkhoflei naar de Hoviusstraat in het Groot-Begijnhof.    Sjarabang is maar wat blij hiermee.  De vzw die aan kunsteducatie doet voor mensen voor wie de drempel naar de reguliere academies te hoog is, kan het geld best gebruiken voor hun dagdagelijkse werking.

Sjarabang wil via kunst mensen in Mechelen verbinden: ontmoeting van creatievelingen, van mensen mét en zonder beperking, van mensen van alle leeftijden, huidskleuren of sociale achtergronden.

Marleen D'Joos van Sjarabang:

 

Onze werking is dankbaar voor deze steun.  Mooi nieuw iniatief  van de Foundation is hearts-2b .  Men wil zoveel mogelijk Mechelse bedrijven overhalen om werk van Sjarabang, maar ook van Studio Borgerstein, op te hangen in hun vergaderruimtes, onthaal, koffiekamers...  Ze steunen ons hier dan enorm mee, en tevens tonen ze dat ze een hart hebben voor mooie kunst met een ziel. 

 

  (Marleen D'Joos)

 

www.foundationmechelen.be

 

0479-88 27 55   voor tickets en info. Ludo Vandebril,gedelegeerd bestuurder Foundation Mechelen vzw.  ludo@foundationmechelen.be

 

Vrijdag 11 december 2015

deuren 19 uur.  aanvang 20 uur

Tickets 30 euro

 

Mogelijke arrangementen:

-Inkomkaart concert + VIP: 79 euro (1 inkomkaart rang 1, receptie Martin's Patershof, parkingkaart Vinci Park, meet and greet)

-VIP (exclusief ticket concert): 55 euro (receptie Martin's Patershof, parkingkaart Vinci Park, meet and greet)

-Business-arrangement: 990 euro (10 inkomkaarten rang 1, VIP-receptie, 1/2 pagina in programmaboekje met logo, 5 parkingkaarten Vinci Park)

 

(groepsportret met een delegatie van de organisatoren, sponsors, artiesten, Sjarabang en Studio Borgerstein)