Cirque Malines Rouge

Om een nieuw decennium Malines Rouge op gang te schieten, slaan de organisatoren samen met het Collectif Malunés letterlijk hun tenten op. Nu zaterdag 26 september kan je terecht in de rode tent op de terreinen van De Nekker.

Terwijl Bernard aka l’Ourson noest doorging met de opbouw van de tent stelde de circusdirecteur ons apetrots het programma tegen de achtergrond van het nieuwe concept voor.

 

De rode draad door dit nieuwe concept is Mechelen en het Collectif Malunés met hun rode tent. Als Maneblussers mogen we best trots zijn op dit niet alledaags circus met Mechelse roots. Simon Bruynickx uit Muizen richtte in 2009 mee de company op. Ondertussen reisde hij, zijn Franse en Engelse metgezellen half Europa door met hun straatspektakel 'Sans Dessus Dessous'. In 2011 kaapten ze zowel de prijs van de jury als de publieksprijs weg op het internationale straatcircus- en straatkunstfestival MiramirO in Gent. Met deze adelbrieven, hun eigen spaarcenten en de hulp van vele crowdfunders slaagde ze erin om voor hun nieuwste project ‘Tall Tales’ een echte eigen circustent te kopen. Deze tent is nu voor het eerst te bewonderen in Mechelen.

De tent in volle opbouw door het Collectif Malunés en bijgestaan door sp-a vrijwilligers.
 

 

Simon Bruynickx hoog in de lucht             Simon Bruynickx op de begane grond
 

Groepsfoto van sp-a organisatoren en het Collectif Malunés.

Natuurlijk wil het Collectif Malunés graag zelf een staaltje van hun kunnen tonen tijdens een adembenemende surprise act.

Het “Va et Vient”-Majorettenkorps brengt een show met schwung. Peace of cake voor deze dames die zowel met armpjes, beentjes en stokjes kunnen jongleren.

Om 21u00 komt de volkszanger van de lage landen, Guido Belcanto, zijn nieuwste album “Cavalier Seul” voorstellen tijdens een set van 90 minuten.

Nadien is de Nederlandse Hiphopsensatie Fresku aan de beurt met zijn nieuwe album “Nooit meer Terug”.

DJ Bubba en Ricky Dick Soundsystem -Mechelse DJ’s Jan Campi en Gert Eeckhout- sluiten de avond af met eclectische dansbare muziek.

Naast het muzikale gedeelte wordt een foodmarket voorzien waar men kan proeven van bv lekkere Pinchos(=typische Noord-Spaanse hapjes die vooral populair zijn in Baskenland als Pintxos) of een ”Cirque Malines Rouge”-burger.  Bovendien krijgt de Mr.-Gin Bar(echte Mechelse Gin) een plaatsje onder het gespante van de tent.

De tent opent om 20u00 haar deur-flappen voor het grote publiek en het doek valt pas om 3u.

Tickets in voorverkoop kosten €10 en kan je hier bestellen. De dag zelf betaal je €12.

De visie van Colectif Malunés op hun tent en hun talenten. Fantastisch!