Monster Bike - De zwaarste fiets ter wereld!

De zwaarste fiets te wereld is ontsproten aan de grijze massa van Jeff Peeters. De landbouwzoon van de gekende “Vers en Gezond”-familie speelde al een tijdje met het idee om iets unieks te bouwen. Hij liet zich inspireren door het Guinness Book of World Records en dacht: “Is dat echt de zwaarste fiets ter wereld? Dat kan ik beter!” En zo geschiedde!

Nu, donderdagavond 20 augustus, rijdt de Monster Bike op de Mechelse grote markt 100 meter!

 

In maart begon Jeff  - tot groot jolijt van zijn vriendin Maaike –’s nachts autocad-gewijs de plannen uit te tekenen voor de zwaarste fiets ter wereld. Na 4 slapeloze nachten lag het basisontwerp vast.

’s Nachts bouwde Jeff in totaal 40 uur aan zijn Monster Bike. Uiteraard kreeg hij daarbij alle nodige hulp van zijn familie(broer Bert & ouders) en vriendin Maaike. De mastodont werd bijna volledig uit gerecycleerd landbouwmateriaal gemaakt. De 2 wielen zijn oude afgesleten tractorbanden  - laat dat nu net de stabiliteit van het vehikel ten goede komen  - . Het frame werd vervaardigd uit overschotten metaal. De tandwielen en aandrijfketting werd eveneens van oude landbouwmachines getransplanteerd. Het zadel, stuur en pedalen werden gerecupereerd van een gewone fiets. Enkel de hydraulische rem is nieuw. Safety first dus.

En dat het om een monster gaat blijkt uit volgende technische steekkaart van de Monster Bike:

  • Gewicht : 860kg (op de geijkte weegbrug van Betomix te Hever)
  • Banden (diameter) : 1m88
  • Bandbreedte : 0,90m
  • Lengte : 5m15
  • Zadelhoogte : 2m22
  • Stuurhoogte : 2m35

Donderdagavond 20 augustus om 19u30 rijdt Jeff met zijn Monster Bike voor het eerst 100m op de Mechelse grote markt. Deze afstand moet het voertuig en de bestuurder afleggen om in het Guinness Book of World Records te komen. Kom dat zien!

In de nabije toekomst kan je de “Vers & Gezond”-Monster Bike komen bewonderen op volgende locaties :

  • 13 september 2015 tijdens de “Vers en Gezond “-klantendag
  • 20 september 2015 tijdens Uit zonder Uitlaat

Groenten & fruit van Vers en Gezond eten kan serieuze gevolgen hebben voor de creatieve geesten.

Weldra brengt Vers en Gezond u groenten- & fruitpakketten per Monster Bike aan huis!

Succes Jeff!

 

Hoe langer hoe zotter.

Hoewetteda G.L.? Wie heeft u dat durven zeggen?

Jokke, in den toad da de diere nog sprake zeije de mense da over zeuken dinge. Ma noa es 't allien nog de kunst oem oep het papier te gerake. Nadenke Jokke.

Het is een hele verademing te mogen ervaren dat er nog lieden met diepzinnge gedachten rondwaren op dit blog.  Jokke, nadat ik  diep over G.L.'s laatste wijze woorden heb nagedacht  en uit schaamte omdat ik die zelf niet heb kunnen bedenken, stijgt het scharlaken schaamterood naar de wangen van mijn harmonieus gelaat.

Die scharlaken harmonie, is die nu niet van Rgé De Groot?

Rarara wie lieponder de groene velo
met een kater voorop.
Daarachter twee konijnen met een trechter op hun kop.
En dan de grote snoeshaan, die legt een glazen ei.
Ikke ni geschreive,
schat me ni zu bot.
Ma 'k aof vantaod g i j re, mé drao blog pir a te 't zot.
Ze zulle za wel paoze:
Wao zen toch musketeer.
Ik laat ze 't ni vergeite: dee waren oek mé veer.
   ;)

Oep 't papeer gerake, da's p'rtang oek van toon de bieste nog konne klappe. Of print de L.  alles oat vui  't em et leist? [Da's dan bekanst nog zotter as die velou.]