Bookcrossing Mechelen

met categorie:  

Waar gaan jouw boeken heen als je ze uit hebt? Misschien blijven ze gewoon thuis op het rek staan. Misschien verdwijnen ze in de vergeethoek. Of je geeft ze door aan vrienden, familie, de boekenruilkast, de kringloopwinkel, de weggeefhoek, ...

Bookcrossing is een initiatief waarbij je boeken die je gelezen hebt deelt met anderen en doorgeeft. Uniek aan bookcrossing, is het feit dat je de boeken die je weggeeft vooraf registreert op een website en een unieke code meegeeft. Mensen die je boek vinden, kunnen de code ingeven op de Bookcrossing website. Zo kan je de weg volgen die je boek aflegt.

Ook in Mechelen zijn er bookcrossers actief. Regelmatig worden er boeken 'vrijgelaten' en wachten deze bookcrossers geduldig tot hun boek geregistreerd wordt. Het gebeurt nog erg vaak dat de boeken worden meegenomen, maar niet geregistreerd. De Mechelse bookcrossers proberen het initiatief daarom wat meer in de aandacht te plaatsen, zodat mensen die boeken vinden beter bekend geraken met het systeem en de boeken ook gaan registreren.

Boeken kan je vrijlaten op openbare plaatsen (liefst wat beschut tegen het weer), op je eigen vensterbank, in een parkje, op een plein, ... Wil je je boeken liever wat gecontroleerder vrijlaten, dan heeft alvast de Mechelse wereldwinkel toezegd als vrijlaatplekje. Boeken met een officiële registratiecode mag je in de winkel vrijlaten voor anderen.

Heb je vragen over Bookcrossing in Mechelen, dan kan je die stellen in de Facebookgroep. Je kan er contact opnemen met andere Mechelse bookcrossers. Je vindt er ook een handleiding om boeken te registreren, vrij te laten en ook om op jacht te gaan achter vrijgelaten boeken.

De jacht op Mechelse boeken is geopend! En wie weet steekt jouw boek de grens wel over?