Aan de Dijle staat een huisje

met categorie:  

Zoals vele gepensioneerden al voor ons deden,  schaften we ons vorige maand een elektrische fiets aan.  Aldus wordt het nuttige aan het aangename gepaard: wij bewegen ons (want zonder trappen geraakt ge geen meter vooruit) en er worden paden verkend die we anders (wegens te ver) links zouden laten liggen.  Maar dit terzake.

Als we al eens naar Mechelen fietsten gebeurde dit, afhankelijk van waar we moesten zijn, langs de vaart of langs de Dijle.  Tussen het kasteel De Borght en de brug aan de Nekker  viel ons steeds een prachtige verzorgde bloementuin op.

Nu las ik in op 5 aug; in HLN dat de bewoonster, Lea Cornelissen, van deze bloementuin voor de tweede maal een cafétje heeft gemaakt dat luisterst naar de toepasselijke naam “La fiora”

Na een tochtje van zowat 40 km vonden wij dit de ideale plek om ons op een verfrissing te trakteren.   Een uiterst aangenaam kader en bovendien hanteert Lea er naar gangbare normen nog zeer democratische prijzen:  1,5 € voor een frisse Maes pils en 3 € voor een Gouden of een Trippel Carolus.  Een deel van de opbrengst gaat naar de Reumaliga.

We waren op dat ogenblik de enige klanten en Lea is bij ons komen zitten voor een gezellige babbel. Zo vernamen we dat ze vanaf 30 augustus ook ontbijtzondagen gaat organiseren.  Vanaf 8u kan men er dan dus terecht voor een ontbijt.

Ik raad elkeen aan om aan dit gezellig plekje een bezoekje te brengen en door het drinken van een democratisch geprijsde pint een bijdrage te leveren aan de Reumaliga.

Jevara, een ideetje voor ons volgend fietstochtje???

 

 

Mooi om dit weer onder de aandacht te brengen Roger!

Vorig jaar maakte ik er dit artikel over:

 

www.mechelenblogt.be/2014/08/ontbijtbuffet-pop-bar-lafiora-ten-voordele-...

 

 

Bedankt Jan.  Wel, je blog moet me vorig jaar ontgaan zijn maar met het jouwe nu te lezen bespaart me dat een interview dat ik zinnens was om er te gaan afnemen en dat bij sommigen wellicht een déjà vu zou oproepen  :-)

Een electrische fiets ? Ik die altijd de kathedraal die je lichaam is, bewonderd heb. Het verval zal nu wel snel toeslaan.

Electrische fietsen beteken nu niet meteen een 'lichamelijk verval'.
Integendeel: je moet nog altijd meetrappen, en - omdat een beetje hulp bij vermoeidheid nu wél kan-, fietsen de meesten al wat verder...

:-)

 

 

Electrisch fietsen betekent "lichamelijke val".  De (Mechelse) ziekenhuizen liggen vol met senioren met arm-en/of beenbreuken of geschaafde knieën.

:-)