2de editie MAANROCK 2.0 mist zijn start niet

De weergoden waren de organisatoren van Maanrock goed gezind. Onder een stralende zon werd vrijdag de aftrap gegeven voor een weekend vol muziek voor ieders smaak ... harde gitaren, electro, singer-songwriter, jazz, harmoniemuziek of schlager ... het kwam allemaal aan bod in de 2de editie van MAANROCK 2.0.

Zo'n 8000 toeschouwers vonden direct de weg naar het Feestpodium (Ijzerenleen) en het Hof Van Busleyden op vrijdagavond.

             

We nemen je even mee op een eigenzinnige keuze uit het overweldigende aanbod op Maanrock 2015 ... follow me ...

 

Lang geleden dat we nog getuige mochten zijn van een breakdance battle, maar vandaag was het zover met de ‘Grandmaster Flash Family Battle’, ter ere van de komst van Grandmaster Flash naar Mechelen. En de Maanrockers lustten er wel pap van. Meer van dat!

                

Wat verderop gaat de Jazzcontest van start die door Jazzzolder, NONA & CC Mechelen in het Hof van Busleyden wordt verzorgd.

                                           

     

JazzContest Mechelen wil jonge en beloftevolle jazz muzikanten de kans geven om zicht te ontwikkelen en te groeien. Tijdens de JazzContest nemen 4 groepen het tegen mekaar op: WHExp, Martin Gasser Quartett, 2 Times Nothing en Charlotte Illinger.

De winnaar wordt uiteindelijk WHexp, die door de juryvoorzitter Chris Joris geprezen worden voor hun samenspel en speelvreugde.

 

Even een tussendoortje op het Feestpodium met Cookachoo, een uitbundig Nederlands trio bestaande uit een ‘ivory black blonde’, een ‘high-heeled Arab’ en een ‘inimitable gent’, een 'Hollands maatje' op de affiche.

                 

DJ Brizz brengt een mix van hip hop, soul en electro gemengd met tropische vibes.

                                  

Ondertussen is op het Feestpodium Tourist LeMC aan zijn set begonnen.Deze Antwerpse troubadour is niet zomaar een rapper, neen dit is veel meer dan straffe beats en flows, meer dan zomaar enkele vrijblijvende verhaaltjes ... dit is stadsmuziek met zijn voeten in de traditie van Wannes Van de Velde, wiens "Ik Wil deze Nacht in de Straten Verdwalen" meesterlijk interpreteert. En ook de volgelopen Ijzerenleen is volledig mee ... Tourist is niet voor zomaar één genre te vangen.

                

     

 

Tourist LeMC kwam, zag en overwon moeiteloos de Ijzerenleen.

En de hoogtepunten volgen mekaar snel op hier op het Feestpodium ...

Plots staat daar de levende legende, de pionier van de hiphop in de jaren 70 in New York ... Grandmaster Flash. Met zijn groep The Furious Five scoorde hij begin jaren 80 enkele raphits met een sterke sociale boodschap, zoals 'The Message' en 'White Lines (Don't Don't Do It). Maar de Grandmaster is ook een meester in het scratchen, en dat laat hij ook geregeld in zijn set blijken.

 

                        

De legendarische Grandmaster Flash draaide een strakke set met naast de obligate hip hop ook veel plaats voor reggae. Nice One!

 

En dan keren we terug naar het Hof van Busleyden voor wat voor ondergetekende meteen de revelatie van de eerste Maanrockdag werd ... Black Flower.

                        

Black Flower is het exotische project van saxofonist Nathan Daems. Ze brengen Ethio-jazz met allerlei andere invloeden, waaronder afro-beat, blues en dub. Je hoort overduidelijk de invloed van Mulatu Astatke maar evengoed komt Fela Kuti voorbij in deze wervelende set die verschillende toeschouwers aanzet om te dansen op hun eigen 'danspodium'. Groovy!!!

 

Morgen is het dag twee van MAANROCK 2.0.

Benieuwd wie ons dan zal kunnen verrassen. Mooi, 't leven is mooi!

 

 

Mooi verslag!  Dit jaar heb ik het hélemaal gemist, maar alle reacties die ik al hoorde waren lovend over Maanrock.  En dit fotoverlag is daarop een leuke aanvulling...

Gelukkig dat het miezerig weer tot vandaag opgespaard werd en het een droge Maanrock werd!

Het was ook een feest vol variatie met voor elk wat wils... Zo moet dat!

Nog steeds spijt dat ik de eerste Maanrock-avond miste, zeker omwille van All That Jazz en in het bijzonder Black Flower! En toch ook wel stiekem Grandmaster Flash ;-)

Op zaterdagavond en zondagavond kon ik er gelukkig wél bij zijn...
Troostie en ik kwamen elkaar dan ook vaak tegen en smeedden een snood plan... Enfin, wordt vervolgd inderdaad ;-)

Niet enkel de zon was van de partij bij deze meer-dan-schitterende editie, maar ook op zaterdagavond stond de maan, in volle glorie, te pronken achter ons stadhuis.

Mijn foto's op Flickr komen eraan.  Geef me even de tijd.