Stomende salsa beloofd op 9de Vee-iësta zaterdag!

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Enkel slecht weer zou nog stokken in de wielen kunnen steken, maar dat gegeven laten de positivo's van het Vadderikcomité niet toe!  Zaterdag zal het er stomend, swingend en bruisend aan toe gaan op de Veemarkt.  Met een negende editie van Vee-iësta zet dit plein als eerste de zomer van Mechelen in.  Het wordt een topeditie - zoveel is zeker.  Guido De Coninck, de onvermoeibare voorzitter van het comité, die nooit om een idee verlegen zit, zet met zijn enthousiaste ploeg z'n beste beentje voor.  Het handelscomité van Keizerstraat-Veemarkt en Befferstraat telt zowat 50 handelaars, en gaat er volledig voor.  Het wordt dus een uniek én  gratis feestje om 'U' tegen te zeggen. 

 

 

Het gaat fantastisch worden.  Men zegt zo vaak dat er niks te doen is in Mechelen op dit 'Rode Plein', maar dat is pertinent onwaar.  We leven in de schoonste stad van de wereld, en dit plein wordt zaterdag the place to be.  We trekken helemaal de kaart van de be-leving.  Iedereen is hier welkom: Maneblussers en mensen van ver daarbuiten.  Zelfs als het wat druppelt is het nog de moeite om langs te komen.  We hebben immers ook een tent.   Vorig jaar was het weer rotslecht en daardoor hadden we een financiële strop, maar dit jaar moet het lukken!

 

Ik geloof het graag.  De Veemarkt is er klaar voor.  Het is twintig jaar geleden dat dit plein grondig werd aangepakt.  Tien jaar na de heraanleg zien we een plein met heel wat capaciteiten: een handelscomité dat bloeit, diverse zaken met voor elk wat wils, en een ruimte met flink wat potentieel voor het organiseren van allerhande feestjes.

Zélfs Vadderik is helemaal in z'n oude glorie hersteld.  De symboolfiguur van de Veemarkt kreeg pas heel onlangs zijn drietand terug (gemaakt door de glaskunstafdeling van het IKA, dat ook op dit plein huist).  Mooi!

 

Vanaf 19 uur zal DJ TK Thierry iedereen in een zomerse latinosfeer brengen.  Zoals het ook de voorbije jaren het geval was wordt er eerst een salsa-initiatie gegeven om alle niet-dansers goesting te doen krijgen.

 

 

 

Om deze Cubaanse zomer nog completer te maken zorgt één van de beste coctailmakers van ons land voor heerlijke caipirinhas en mochito's.  Maar ook lekkere rode wijn,cava of een frisse pint kunnen bekomen worden aan de Vadderikstand.

Voor de hongerigen zijn er paëlla, lomo en Spaanse tapa's voorzien.

 

Rond 21 uur komt de hoofdact.  En dat is werkelijk het neusje van de zalm: Eén van de beste vertolkers van de Santiago de Cuba sound in Europa: Septeto Trio los Dos, zal de Veemarkt in vuur en vlam zetten.  Samen met alle aanwezigen op het tien jaar heraangelegde plein, viert deze groep zaterdag haar twintigjarige bestaan.

 

In 2013 traden ze voor de tiende keer op in Cuba in de 'Salon de los Grandes' van de Casa de La Trova in Santiago.  Zij zullen het publiek weten te betoveren met hun trompeta Cubana, meerstemmige coro's, prachtige tumbao's en percussie. In de loop der jaren heeft deze bijzondere groep vrienden een ijzersterke reputatie opgebouwd en zijn ze de nummer 1 sonband van de Benelux.  Een paar kernwoorden vatten de stijl van de band samen: zeer dansbare son en latin power...

 

 

(ook aan de inzet van het superenthousiaste koppel van de BARistaLATINO die van hun nog vrij nieuwe zaak een pareltje hebben gemaakt - Kris en Hoa, zal het niet liggen...)

 

We kunnen zeuren over alles en nog wat - over het parkeerbeleid en over ik weet niet wat...  Maar ik blijf er bij: als je iets origineels organiseert: dan komen de mensen.  Veel hangt van het weer af, maar we doen in ieder geval ons uiterste best.  Meer kunnen we niet doen.  Dit is een origineel concept.  Volgend jaar vieren we onze tiende editie, en dan willen we alle registers open trekken.  Het moet een uniek feest worden.  Ik droom er van dat elk Mechels plein zou meedoen in een totaal-beleving: één groot feest - of: Mechelen Muzikale Metropool.  Elk plein op een eigen manier. Met de vijf handelscomité's die onze stad rijk is, moet dit wel kunnen lukken.  Samen kunnen we er wat moois van maken!

 

(op de groepsfoto: voorzitter Guido De Coninck van Sanitair De Coninck, Jef Van Dun van Het Groot Licht, Karla De Ceulener van boekhandel Salvator, Kris Dens en echtgenote Hoa Nguyenthi van BARistaLATINO, Christiaan Van Kesteren van het Holiday Inn Hotel, Christiaan Michiels van Cosma (traiteur, brasserie en extra cathering), Katia Tassaert van Immo ID en notaris Filip Huygens.)

 

tot zaterdag?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In 2011 werd er ook al (zwoel) gedanst op de Veemarkt...

Foto's Gimycko

En hier een filmpje als introductie :

Septeto Trio Los Dos : Mi Son Tradicional

Gim, weete gij wel wa zwoel is ? -)