MoonShack: revival concertorganisator!

De playlist van het Ottertrotter multiculturele en ecofestival in het Tivolipark is op zijn minst niet alledaags en verrassend te noemen. Voor de derde keer laat Moonshack u proeven van muzisch genot. Spits uw oren, kijk uw ogen uit en laat je benen je wegdragen op de muziek.

Hoog tijd om de muziekliefhebbers achter de organisatie uit hun schuur te halen en ze even in de spotlights te plaatsen. Ik sprak met 3 van de founding members.

 

Moonshack werd ongeveer 8 jaar geleden opgericht door 5 muziekbeesten uit Mechelen. Als organisatoren van concerten en projecten verkiezen ze de good vibes van live muziek. Muziek in vakjes stoppen is “so overrated” dus laten ze het betere revival genre op onze oren los. Zonder schroom nemen ze u mee langs ska, reggae, soul, afrobeat, afrofunk, boogaloo, blues, rockabilly en alles wat er mogelijk tussen kan liggen. Grenzen bestaan niet in muziek dus laat je verrassen, stel je geest open laat je hamer en aambeeld hun gang gaan.

De huidige crew is stilaan een solide eenheid dat in de loop der jaren meerdere evenementen van hun bucketlist hebben mogen schrappen. Zo denken we aan de avonden in het ondertussen gesloten BazArt Café, de legendarische Super Soul Stew feestjes en Piknik Fantastik. Organisatietalent, een no-nonsens aanpak, een vriendschap tussen spitsbroeders, een aanstekelijk dynamisme en het kunnen terugvallen op een eigen uitgebouwd netwerk is de houvast van de MoonShack’ers. Heel, heel af en toe eens op hun grote bek gaan maakt deel uit van het leerproces en houdt de voetjes op de grond. Doch, zoals het een fabelachtige feniks past, blijven ze enthousiast en shaken ze op de grooves.

Sinds 3 jaar nemen ze in opdracht van onze stad het muzikale luik van het Ottertrotter festival voor hun rekening om uw beleving nog meer te doen bruisen.

Op zondag 28 juni wil MoonShack je auditief verbazen met volgende set-list op Ottertrotter:

 • 114u30 –  15u10: Kinderanimatie met Kirkas Gilgamesh (Isr)
  • Met meer dan 10 jaar ervaring, is hij van alle markten thuis. Jongleren, dans, clownerie en acrobatiek: hij kan het allemaal!
 • 15u40 –  17u00: Chalo Correia (Por/Ang)
  • Zijn gloednieuwe album Kudihohola (uitgebracht in juni door Celeste/Mariposa Discos) is een mix van unieke akoestische versies van Angolese muziek.
 • 17u30 –  19u00: Eastern Standard Time (VS)
  • Eastern Standard Time brengt topmusici uit de jazz, soul en Caribische muziek samen.
 • 19u30 –  21u00: Dizzy Mandjeku & Odemba OK Jazz All Stars (Con/Bel)
  • De Congolese band Odemba OK All Stars bestaat uit muzikanten die al meer dan een kwarteeuw zorgen voor zoete rumba en zwoele, hete soukous.
 • 21u30 – 23u00: Orkesta Mendoza (Mex/VS)
  • Wat frontman Sergio Mendoza ‘indie mambo’ noemt is een heerlijke mix van Latijnse stijlen, gecombineerd met cumbia, merengue en ranchera.
 • 23u00 – 24u00: TLP(DJ-set)
 • Doorlopend DJ sets van Celeste/Mariposa (Por)
  • Celeste/Mariposa begon in 2009 als een dj duo, gericht op Lusophone Afrikaanse Muziek van de jaren ’60 tot vandaag.


De ‘uit de hand gelopen’ hobby van Filip, Kim, Steve en Steven stopt niet bij Ottertrotter. 

Vrijdag 26 juni sluit Moonshack een pact met The Voodoo Club voor een unieke ‘Got to Go-Go: the B-Movie Cult Edition’-samenzwering.

Op 28 augustus tovert Moonshack samen met Blubvideo een heus video en lichtspektakel uit hun mouwen voor het Contour 7 Openingsfeest.

 

Hebt u een avondje niets omhanden en staat u open voor iets verfrissend, dan bent u in goede muzikale handen bij MoonShack!

 

PS: MoonShack zoekt nog een leegstaand pand of ruime garage in Mechelen waar ze één keer per maand hun ding kunnen doen. Contact Moonshack!