laboratoria van de creativiteit zetten de deuren open

(foto's: Jan Smets)

 

 

Het is elk jaar weer een boeiende ontmoeting met de Mechelse wereld van de kunst....   Op het einde van het schooljaar gooit de Mechelse academie voor Beeldende Kunsten haar deuren open.  En dat doet eveneens het Conservatorium.  Ook het IKA (instituut voor Kunstambachten) sluit zich hierbij aan. 

Morgen, zondag, krijg je nog een laatste kans om het bruisende artistieke leven van Mechelen in te duiken.   Tot 17 uur kan je terecht in deze scholen.

Of het nu gaat om ballet, glassierkunst, aquarellen, sculpturen, grafische vormgeving, fotografie, juwelen, muziek, etsen, textielkunst, keramiek, of wat dan ook...  :  ik sta telkens weer verstomd van het werk van de leerlingen die hier het beste van hun kunnen tentoon stellen.

Graag neem ik je kriskras mee door de ateliers of de tentoonstellingsruimtes in de scholen en de vroegere Minderbroederskerk...

Het is een eigen-zinnige keuze van wat me wist te raken.  En weet: het was moeilijk om een selectie te maken.  Zovéél wist me te raken - zovéél deed me verwonderd  staan...

Bezieling, talent, passie, ontroering, creativiteit, originaliteit... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

zoveel moois zoveel gedachten

IKA Opendeurdag 2015...

Foto's Gimycko