Kwistet!!

met categorie:  

  (foto's: Jan Smets)

De punten zijn geteld, de prijzen uitgedeeld, en de lichten van de zaal zijn gedoofd...  De eerste Mechelen-quiz van ons jarige Mechelenblogt zit er op!  En aan de eindmeet kwamen de Wilsons met glans over de streep.  Verbaasde ons dat?  Nee... Op voorhand werden deze straffe mannen reeds de gedoodverfde winnaars genoemd.  Ze hebben hun reputatie waargemaakt!  Dit voor trouwe Mechelenblogt-lezers niet onbekende viertal mag terecht trots zijn!  Proficiat Mille Vandertaelen, Jef Van Ransbeeck, Luc Croonen en Jos Nys!

Het zit er op.  We kijken terug op een toffe, gesmaakte quizavond.  De meeste deelnemers hebben zich prima geamuseerd, gelachen, gevloekt, gezucht met deze niet steeds als gemakkelijk ervaren quiz.  Voor ons was het de eerste keer dat we zoiets op poten hebben gezet.  We danken alle quizers voor hun aanwezigheid, hun sportiviteit en hun feedback die ons de kans geeft om pijnpunten aan te pakken voor een eventuele nieuwe editie. Een aantal groepjes heeft ons dan ook stellig laten beloven om dit later te herhalen.  We zullen er ons over bezinnen...

We danken vooral ook alle deelnemers voor de gulheid die zij hebben betoond voor het goeie doel dat we met deze quiz wilden steunen.  Een concreet cijfer hebben we nog niet - maar zodra we dat hebben, willen we jullie dat graag meedelen.  Maar nu al kunnen we zeggen dat vzw Sjarabang een mooi bedrag in ontvangst mag nemen.  De opbrengst van deze quiz gaat immers integraal naar hen...

 

 

 

 

Onze grote dank gaat zeker ook uit naar alle lieve mensen die zich spontaan en geheel vrijwillig hebben ingezet om het blogteam te ondersteunen bij de organisatie van deze quiz die doorging in zaal Sint-Gummarus aan de Kerkhoflei.

 

Een méér dan grote pluim is er voor Sis Vermuyten die ons uitstekend heeft geholpen met licht en geluid.  Zonder zijn ervaring en deskundigheid hadden we het er zeker niet zo goed van afgebracht.  

Het charmante vrouwelijke duo, Vera Carlier en Hildegarde Van Miert, 'bemande' de kassa, en ze verdienen van ons dan ook drie dikke kussen!

Freddy De Wilder en zijn echtgenote Patrice kwamen zichzelf aanbieden om een handje toe te steken achter de toog.  Ze hadden er flink wat werk mee, maar deden dit met verve!

Ook een woordje van dank voor Kenneth Geets wiens hulp we zeker ook niet zullen vergeten!

 

 

Marleen D'Joos, coördinator en duivel-doet-al van Sjarabang stak mee de handen uit de mouwen...

En de avond zou maar voor de helft geslaagd zijn mocht 'onze' Kevin (Polfliet) niet kunnen rekenen hebben op de prima duo-presentatie van Samira Essiaf!  Samira deed dat met een flair alsof ze nooit iets anders doet (al heeft ze wel ervaring als presentator van een quiz).  Met grote deskundigheid, en een lieve kordaatheid loodste ze ons door het vragenparcours.  Samira, je was geweldig!

De jury, waarvan Mark Van Mullem en ikzelf deel uitmaakten, kregen de ondersteuning van Elke Eggerickx.  En wat zouden we zonder haar gedaan hebben!  Punctueel en accuraat telde en registreerde ze de resultaten van de vragen die Peter Meuris en Bruno Dayers bijeensprokkelden na de rondes.  "Blij dat je in ons team zat, Elke!"

 

 

 

Zonder sponsors zouden we ook niks kunnen beginnen.  Dankzij hen konden we een mooie prijzentafel en bijkomende tombola aanbieden!

 

Méér dan indrukwekkende groenten-en fruitpakketten kregen we van Vers en Gezond.  Dit was voor ons én de deelnemers een meer dan aangename verrassing!

De twee toffe horecazaken op onze Grote Markt, Sava en Honoloeloe, deden eveneens een duit in het zakje, en schonken ons heerlijke vochten.  En dat laatste deed natuurlijk ook onze écht Mechelse brouwerij Het Anker!

Buitengewoon Mechelen laat ons binnenkort met een hapje en drankje naar de zonsondergang kijken vanop Sint-Romboutstoren, of een ritje maken met de gidsfiets.

De Erfgoedcel leverde een 'kamion' boeiende Mechelse lectuur!   Meer dan we verwacht hadden!  Geweldig!

Boekhandels Salvator en Standaard waren ook bijzonder gul met prijzen.  

En dat kan ook gezegd worden van de typische Mechelse speciaalzaken, Windels, Vanderbeek en Gauthier.

Het heeft ons véél plezier gedaan!

 

 

 

En dan wil ik nu ook graag de einduitslag doorgeven:

Op nummer één eindigden de Wilsons met een flinke voorsprong op nummer twee: Nicki Minaj en de kleine beer.

Proficiat met deze tweede plaats!  De familie Van Bets die schuil ging achter deze quiz-naam deed dat schitterend!

 

 

Bijna de hele quiz lang was deze ploeg in een nek aan nekrace met de groep die derde is geëindigd: Jacques et les Jacquettes van Jacques Demeester en zijn echtgenote Rita, Patricia Gobien en Annemie Verreydt...

 

 

En dan gaat het rijtje verder...  Op een verdienstelijke vierde plaats zijn Jacobs en ik gestrand, de ploeg van Jan Simons, zijn vrouw Hilde Jacobs en schoonbroers Walter en Herman Jacobs...

 

 

Meedoen is belangrijker dan winnen.  Zoveel is zeker.  Daarom ook een dikke proficiat aan al die andere, gewéldige, sportieve en toffe ploegen die ik nu verder in volgorde van de rangschikking doorgeef:

5.     Marnixvrienden

6.     De Vorte Vetzakken

7.     Sjarabang

8.     PMS 871

9.     De 4 pintjes

10.   Dielslumme

11.   Gratis hamburgers aan de feesttent

12.   Het Paard van Mechelen

13.   Slimmer dan 't verstand

14.   Waale

15.   De Killiaantjes

 

 

Mechelenblogt blaast dit jaar in juni tien kaarsjes uit.  De kers op de taart hebben we nu reeds verorberd...  En ze smaakte naar meer...

 

 

 

 

 

 

Leuk verslag van de feiten.

Maar wat waren de Hersenbrekertjes ?  De Kuitenbijters ?  De moeilijke vragen waarop iedereen zijn tanden stukbeet of waarbij de " little grey cells" tilt sloegen ?

:-)

Om dat te weten had je moeten komen of op 'net gemist' kijken...

Aan de inrichters en de medewerkers,  een dikke proficiat. Zo'n quiz in elkaar boksen is niet makkelijk, zeker als het de eerste keer is dat men zoiets op poten zet. Schoonheidsfoutjes hebben we er bijgenomen en zullen bij een volgende gelegenheid wel weggewerkt zijn. De prijzenpot was indrukwekkend, de sponsoring enorm. De mensen van Sjarabang zulln content geweest zijn. Aan de afwezigen kunnen we alleen maar zeggen "ge had ongelijk". Tot de volgende keer.

Dat had ik inderdaad kunnen doen.

Maar dan stond mijn kop zeker ook in het grote Jansfotoarchief !

:-)

Gimycko,

Om uw kop in het grote archief te krijgen is maar een kleinje. Ik heb ergens een fotoke van u op mijn Gsm. Geef ik hem door aan Jan Smets ?

 

Ik heb thuis nog ne foto van een hesp maar ze is oep.

@ JosNys : Wat doet een foto'ke van mij op uwe GSM ???

;-)

BTW :

Als ge die wilt Share'n... ge doet maar.  Misschien wordt hij ge-Like-t !

Ik ben kerieus. Wauuuuw.

@Gimycko, het volstond nog 3 van die hespen van G.L. te overtuigen en je had kunnen meedoen!

@ Jokke :

Ik had misschien G.L. moeten vragen in mijn groepeke.  Plezier verzekerd.

Een sparringsmatchke Mechelen - Oembeik, als het ware.

:-)

De dieren hadden het spreken al verleerd. Van internet sprak nog niemand. Met enkele andere onervarenen een quiz ineen gestoken, als tussendoortje bedoeld vooral voor leden van ons toenmalig clubje, hun kennissen en hopelijk wat lokale sympathisanten. Stamcafés & frietkarren lieten plakken... Schreven toch wel van die specialistultrakwissers en extreemkweetetweers uit Limburg en Far West in, wat we dan nog niet half beseft hadden! Tegen onze gimglachelijke teams. Presenteer of jureer 't maar als amateurrekes...
Jos Nys stelde het al: Alle respect voor een 1ste keer. Zonder kinderziekten door te maken, geraakt men nooit buiten gevaar.

Gimycko, Ik zal die foto doorspelen aan de mensen die de volgende Blogquiz gaan organiseren. Ze kunnen die dan gebruiken in de "Foto-ronde" of in de rubriek "Mechelse figuren".

@ Jos : Alsof de Quizzers mijne kop nog ni kennen.  Deuh.

;-)

Ik kom Gymicko vaak tegen in Mechelen, en telkens groet ik hem heel beleefd. Foto's trekken doe ik niet.

Allemaal de schuilkelder in onder de " Lein " want ze beginnen hier met bloemen te gooien en de potten hangen er nog aan.-)

Het was een heel fijne avond, niettegenstaande deze quiz de eerste keer was werd het een puike organisatie met prima presentatie, proficiat ! Ik ben blij dat ik hieraan een beetje mocht meehelpen want het werd absoluut een heel gezellige avond. Bedankt aan de organisatoren en wellicht tot de volgende keer, want zo'n quiz is zeker voor herhaling vatbaar.! :-)

Omdat kwissen blijkbaar plezant is, hier nog een uitsmijter...

Omdat ik echt geen goesting heb om elk half uur mijn mail na te kijken, stel ik voor dat je de 6 juiste adressen (2+4) hier op den Blog gooit.

Morgen de oplossing.

:-)

Nummer 5 was op de hoogbrug recht over de viswinkel. Heeft mijn communiepakje nog gemaakt. Eerbiedwaardige man.

Hier de oplossing...