Welkom op wijkfeest Hallo Heihoek

met categorie:  

Op 2 mei 2015 bruist het centrum van Mechelen: dan ben je welkom op de zesde editie van ‘Hallo Heihoek’, het gratis wijkfeest in en rond de Karmelietentuin (van 10u tot 17u). Ook dit jaar vind je er vaste waarden, zoals de rommelmarkt, kinderanimatie en de wereldkeuken, en zorgen Mechelse bands zoals Bash voor ambiance.

 

De wijk Heihoek ligt tussen de Dijle, de ring en de Hoogstaat/Guldenstraat. Al zes jaar organiseren buurtcomité Heihoek en vele vrijwilligers uit de wijk hier ‘Hallo Heihoek’. “Heihoek is dé stadswijk met pit en vele gezichten,” zegt voorzitster Rita Vanderwegen, “met ons gratis feest willen we alle Mechelaars en bezoekers met onze verrassende wijk laten kennismaken.”

Heel wat bewoners tonen je op het wijkfeest wat ze kunnen. Tijdens de wereldkeuken in de Karmelietentuin verkopen bewoners lekkers uit hun herkomstland (voor 1 euro). Aan Den Deigem is er Boekenruil (een nieuw initiatief van vrijwilligers uit de wijk), De Keeting – vereniging waar armen het woord nemen – houdt opendeurdag en Repair Café en kinderen uit de wijk, de mini-ondernemers, verkopen eigen creaties voor het goede doel.

 

Hallo Heihoek is een feest voor heel je gezin: kom zeker een kijkje nemen in speelstraat de Poelstraat. Je kunt naar de Knalpot Pretcamionette van de Stad Mechelen, deelnemen aan een kleurwedstrijd, je laten schminken of spelen in een reuzezandbak. Nieuw dit jaar: in de Karmelietentuin staat nu een heuvelglijbaan om af te roetsjen!

Ook dit jaar zorgen heel wat Mechelaars voor ambiance op Hallo Heihoek. Bash, Suskewiet en het Conservatorium Mechelen toveren de tuin om tot dansvloer. “Het enthousiasme is nu al zo groot dat Hallo Heihoek opnieuw één groot feest zal worden. Wij hopen alvast op mooi weer en veel bezoekers,” aldus Rita Vanderwegen.

Om Hallo Heihoek mogelijk te maken zullen een aantal straten en pleinen overdag met de wagen niet bereikbaar zijn. Meer informatie hierover en het volledige programma van het wijkfeest vind je op www.halloheihoek.be.

We zijn steeds op zoek naar vrijwilligers die tijdens het wijkfeest mee de handen uit de mouwen steken. Wil je helpen op Hallo Heihoek? Kom dan naar ons infomoment op 23 april 2015 om 20u in Den Deigem (Karmelietenstraat 13, 2800 Mechelen) of stuur een e-mail naar heihoek.mechelen@gmail.com

Meer informatie?