Tienjarige Yannis Aghassaiy is eerste Kleine Stadsartiest

  (foto's: Jan Smets)

Het talent heeft hij ongetwijfeld van zijn vader.  Echt: de appel valt niet ver van de boom.  Het was dan ook een apetrotse Pita Saïd die zijn zoon Yannis gisteren uitgeroepen zag tot eerste Mechelse Kleine Stadsartiest!   Want: nadat we al een traditie hadden om tweejaarlijks een 'volwassen' stadsartiest uit te roepen, hebben we nu ook 'kinderversie'.  En wat voor één!  Yannis is rapper, en hij scoorde gisteren met zijn nummer 'Dromen'.  Vanaf september zal Yannis zijn taak omnemen, en dat zal af en toe samensporen met die van de 'grote' stadsartiest , Danny Ronaldo van het gelijknamige Mechels-Muizense circus...

 

De jury die gisteren de zware taak had om het jonge geweld dat zich had aangediend te mogen beoordelen in Moonbeat, bestond uit Karen Claes van Mechelen-Kinderstad, kinderburgemeester Pieter Verhelst en zijn secretaresse Merel Vanderelst en Ketnet-wrapster Charlotte Leysen.

Zestien kinderen tussen de drie en twaalf jaar oud, passeerden de revue, en ze toonden allen het beste van hun kunnen.

Morgan Andries - slechts vier jaar oud - wist de jury te bekoren met een leuk dansje.  En in de categorie van de allerkleinsten scoorde ze zo.

Ook al waren alle kandidaten erg sterk: er kon maar één winnaar zijn.  En dat werd dus uiteindelijk Yannis die de tekst van zijn liedje zélf schreef.  Vader Pita hielp zijn zoon wel met de muziek.

Proficiat Yannis!

 


  (Karen Claes, Mechelen-Kinderstad)

 

(Merel, van wie het idee van Kleine Stadsartiest is,en kinderburgemeester Pieter.  Nu is Merel secretaresse van de Kinderraad, en volgend jaar wisselen de rollen.  Dan wordt de jongedame burgemeester en zal Pieter haar taak vervullen...)

 

En hier het filmpje van het optreden van Yannis:

 

https://www.facebook.com/mechelenkinderstad/videos/10152934304904958/

 

(vader en zoon...)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mechelen is duidelijk een Kinderstad.  Hier kunnen ze veilig opgroeien, spelen en hun talenten ontwikkelen en uitproberen.  Of het nu vier-of tienjarigen zijn, dat maakt niet uit.

En om die veiligheid te waarborgen zouden ALLE ouders van jonge kinderen hetvolgende artikel eens moeten lezen.  En het daarbijhorende filmpje liefst zoveel mogelijk delen met al hun vrienden, kennissen en familie.