Rédouan hoopt later succesvol filmregisseur te worden

met categorie:  

(foto's: Jan Smets)

Amper 15 jaar is hij - maar hij weet perfect wat hij wil worden later.   Rédouan is een jonge, toffe kerel met een droom, en voor die droom wil hij volop gaan.  Ooit hoopt hij een succesvol filmregisseur te worden.  'Een jongensdroom' kan je meewarig denken.  En toch geloof ik hem.  Hij spreekt met kennis van zaken, maar vooral met enthousiasme.  Overtuigend.  Hij heeft m'n sympathie.  Jonge mensen als Rédouan verdienen het om even in de kijker te staan.  Daarom dus krijgt hij vandaag van mij zijn stekje op Mechelenblogt.  Rédouan Muyldermans maakte heel onlangs een bijzonder mooi filmpje waarin hij Mechelen ten tonele voert: kort, maar vloeiend, estetisch en technisch knap in mekaar gebokst!

 

 

Rédouan heeft het creatieve talent beslist van geen vreemden.  Het artistieke zit in het bloed.  Ook al slaat hij met zijn interesse voor het maken van films een andere richting indan zijn vader Bart en grootvader Herman Muyldermans die op het grafische vlak méér dan getalenteerd zijn.  Grootvader Herman Muyldermans mag zichzelf absoluut een groot kunstenaar noemen, al zal deze maneblusser met zijn spreekwoordelijke bescheidenheid zichzelf dit predikaat nooit toedichten.  Maar trots mag hij zeker zijn op zijn kleinzoon.

 

Al van mijn elfde was ik geboeid in filmen.  Maar toen had ik natuurlijk nog geen camera.  Ik ging al wel eens aan de slag met het fototoestel van mijn mama.  Maar da's natuurlijk nog wat anders.  Op mijn twaalfde kreeg ik dan een filmcamera, en samen met mijn vriend Sikander Choudhry maakten we toen een kortfilmpje waarin wijzelf als superhelden optraden.  Eigenlijk was het wel nog 'kinderachtig' - we waren toen ook maar twaalf.  Maar het was een begin...

 

Rédouan loopt nu school bij de Ursulinen, waar hij zijn derde jaar secundair volgt.  Maar later wil hij naar het RITS in Brussel om de opleiding tot filmregisseur te volgen.

 

(Rédouan met zijn goeie vriend Sikander aan de slag.  Ze zaten in de basisschool altijd samen.  Sikander volgt nu  school in BIMSem, maar ze delen nog steeds dezelfde passies...)

 

Rédouan heeft zichzelf al heel wat kennis en vaardigheden eigen gemaakt.  Hij leert stilaan de kneepjes van het vak, door te oefenen, en naar het werk van anderen te kijken.  Toch wil hij een 'eigen stijl' ontwikkelen.

 

Onlangs maakte ik een filmje van zo'n twee minuten over Mechelen, met als titel: 'Mechelen, the city of the Dijle'.  Ik heb hiervoor  een hele namiddag gefilmd, en nadien volgde dan het bewerken en monteren.  Zo doe je ervaring op.  Je kan het filmpje bekijken op youtube.  Ik heb er vele goeie reacties op gekregen.  En mijn familie is best trots op mijn prestatie.  Misschien maak ik later nog wel soortgelijke filmpjes van Antwerpen, of andere steden...  Maar ik wou starten dicht bij huis - met Mechelen.  Dat is dan ook een toffe stad.

 

Via deze link kan je het filmpje bekijken:

 

https://www.youtube.com/watch?v=WE5e8qVsE1U

 

Binnenkort wil ik graag vanop de skywalk van Sint-Romboutstoren filmen.  Ik wil dan timelaps maken, wat wil zeggen dat ik beelden maak om de 2 of 5 seconden die dan snel achter mekaar worden gemonteerd...

 

Graag zou Rédouan van het maken van films zijn job maken.  Hij droomt er van om aan Vlaamse films te kunnen meewerken.  Enne: "Misschien vertrek ik ooit wel naar Hollywood' lacht hij...

Rédouan is dan ook een filmfreak die vooral houdt van Science Fiction en actiefilms.  Van Steven Spielberg is hij een fan.  Maar de jonge Mechelaar volgt dan niet alleen maar het 'verhaal', maar let ook op de filmtaal, of hoe de film gemonteerd is, op de special effects...  Die laatste probeert hij dan na te bootsen.

 

 

Nee, ik ben niet in een filmclub.  Maar onlangs vroeg ik Pita Saïd wat hij vond van mijn werk, en deze reageerde positief.  Ik zou het fijn vinden om ooit met hem samen aan een project te werken.

 

Vorige week was Rédouan nog op een vakantiekamp in Mechelen - 'kidscam'.  En dat vond hij boeiend.  Het ging dan ook over fotografie en film, en hij heeft er weer heel wat opgestoken.  Voor de derde keer nam hij reeds deel aan zo'n kamp, waarbij de monitoren veel ervaring hebben met film en theater.

 

Morgen ga ik filmen in Planckendael, en ik hoop om een soortgelijk filmpje te kunnen maken als dit van Mechelen.  Ik werk met een zweefstatief, en dat is handig om vloeiende filmpjes te maken.  En ik droom er van om een nieuwe, nog betere camera te kunnen aanschaffen.  Maar dat kost natuurlijk een bom geld.  Wat ik op het oog hebt kost zo'n 3000 Euro en dan moet je er nog een lens bijrekenen van nog zo'n 600 Euro..  Maar daar ga ik dan graag vakantiewerk voor doen.

 

Wil je het werk van Rédouan Muyldermans volgen op youtube?  Dan kan!

youtube:Rédouan Filmarts    (en van zijn vriend: youtube: JaGoti)

 

Rédouan Muydermans: zoals ik zei: een toffe en talentrijke kerel.  Hij komt er wel!  Ik geloof in hem...   Jongeren die kunnen dromen en bereid zijn om voor hun dromen te vechten: ze hebben m'n volste sympathie!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

@ Rédouan :

Voor 249 euro hebt ge al een GoPro Hero 3 bij Easy-M op de IJzerenleen.  Gewoon op je helm, fiets, auto of Camera Slider plakken en klaar is kees.

Ge kunt een GoPro ook aan of op een drone hangen.  Een Drone zit straks in elke doos waspoeder en met specifieke trackingsoftware volgt deze elke acteur vanuit elke hoek.

Hier zo'n insane downhill bike race footage, vermoedelijk gemaakt met GoPro en bijeengemonteerd met Adobe Premiere Elements.

BTW : Nelissen verkoopt ook GoPro.

Hier filmt een astronaut het International Space Station met een GoPro

Doet me denken aan wat ik op gelijkaardige leeftijd deed met mijn beste vrienden,

we hadden een camera en maakten filmpjes

mss moeten die maar eens gedigitaliseerd worden,

ik heb ze nog alleen maar op vhs

 

succes kerel

Hopelijk was Rédouan in zijn jonge jaren een fervent lezer van de betere stripverhalen.

Ik stond en sta nog altijd in bewondering hoe die tekenaars iets op papier kunnen zetten maar ook een geweldig cinematografisch inzicht hebben om iets in beeld te brengen.

Om gewoon maar een simpel voorbeeld te noemen : één actie dat in beeld A vanuit kikkerperspectief wordt weergegeven en in beeld B vanuit vogelperspectief.

Voorbeeldje uit de strip Durango (1 actie in 2 beelden) : Beeld A - Beeld B

En ondertussen is een ander filmpje afgewerkt - over Planckendael:

 

http://www.youtube.com/watch?v=jkpLQpMPq8g#t=84

 

 

 

Heel mooi.

Nu nog een internationale nickname verzinnen en we zijn er helemaal.  Mijn voorstel :

Réd Films

( Let op de kleurtjes ! )

;-)

@ de CEO van Réd Films : Check this out...

Ghent in Motion

Kunt gij ook zoiets maken voor Mechelen ?  Please.

:-)

@ Rédouan : Check this out...

HLN - Dankzij Expeditie Robinson maakt Vlaamse cameraman zijn ultieme droom waar

Hieronder het e-mailadres van Tommy Vuylsteke en het adres van BlueMotionPictures :

e-mail - adres

Vragen kost niks, nietwaar ?

;-)

En morgen graag footage van a) de hanswijkprocessie en b) maanrock 2015.

Oké ?

Zeg Gim, gij hebt den titel ni goe geleze zekers ? Later, later.

Ik was ook nog " 10 jaar Kinderspeeldag - The Movie " vergeten !

Domdomdomdomdomvanmij

Ben zonet terug van een wandelingske door de binnenstad.

Rédouan zal zich moeten reppen want er waren enkele jongsters aan het filmen : zowel in de buurt van de bliotheek in de Moensstraat als een groepke filmers in den Bruul.

Zie foto's op Flickr later.

Foto Gimycko

Ja, ja dat is het. De job van de toekomst.

@ G.L. : Ge kent het gezegde, hé :

" It ain't so, if it ain't on YouTube "

Hier meer van

RédFilms - Tutorials-Films-Nature-Sport

Die " Man of Steel " vind ik gewoon hilarisch !

;-)

De CGI die Rédouan vermoedelijk gebruikte bij " Man of Steel " doet me denken aan de kortfilm " Ataque de Panico " van Fede Alvarez uit 2009.  Diens officiële produktiekosten waren rond... de 300 $.

:-)

Voor vreemde landschappen en bizarre werelden zou ik het programma Bryce voorstellen.  Een stuk goedkoper dan bijv. Matte Painting op glas (wikipedia).

Tekening Gimycko met Bryce 3.0

Allez, Rédouan heeft er - als hij wilt - een speelgoedje bij : Een GoPro met Virtuele Camera en Drone.  Dat laatste zal (nog wel) een optie zijn.

Artikel

( bekijk vooral het filmpje en klik up-down-left-right )

Dus voor de prijs van een "betere" camera ( 3.000 $ ), heeft hij een top-notch recorder !

:-)

Hier een nieuwe markt voor Rédouan : Wiskunde-filmpjes !

Dus laat de Mechelse Universiteit opnieuw bestaan, maar deze keer op YouTube, Vimeo, Flickr of de Mechelse Stadsserver.

:-)

BTW :

KiteSurfingFilmpjes DroneSurfingFilmpjes worden de
NextBestThing van 2015 !

Nu iedereen massaal aan het filmen slaagt, wilt ons Blauwbartje duidelijk ook meer in beeld komen !

GVA - Burgemeester is even loslopend wild

:-)