Lucky Leo speelt "The New Electric Ballroom"

Donderdag 23 april, vrijdag 24 april en zaterdag 25 april staat het Mechelse theatergezelschap Lucky Leo in het Cultuurcentrum Mechelen op de bühne met het stuk “The New Electric Ballroom” van Edna Walsh.

Drie zussen Clara, Breda & Ada sluiten zich af van de buitenwereld. Veilig verschansen ze zich in hun huis in een klein vissersdorp. Buiten gaat het leven zijn gangetje. Binnen verlopen de dagen volgens een geijkt patroon: vetes, tranen en verzoening. Een 40 jaar oud conflict tussen zussen over één man, Roller Roy. De vage lijn tussen fantasiewereld en harde realiteit. Het isolement wordt nu en dan verbroken door Patsy, de visverkoper. Hij komt en gaat zoals eb en vloed ...

Ik liet me op sleeptouw nemen door regisseur Hilde Moyson en actrice Lina Lauwens tijdens een exclusieve privé “Sneak Preview “.

 

In 2011 ontstond het 6-koppige Mechels theatergezelschap Lucky Leo. De “Lucky Leo”- leden leven voor toneel als professionals. Tevens hebben ze nog een vaste job. Het kleine groepje gelijkgestemden wil vooral “hun eigen ding doen”. Helaas is kleinschalig en een beetje anders niet altijd compatibel als het op subsidies of steun van overheden in zaken cultuur aankomt. Maar gedecideerde mensen met een drive zijn niet af te stoppen door dergelijke bagatellen. Straffer nog, ze steken een tandje of 2 bij. Zelfgemaakte decors, speciale kostuums en kleding (met de hulp van vrijwilligers). Het betere Pro-werk.

Aartsbisschop André Léonard is één van de twee gelukkige Leo’s, die zonder het te weten de inspiratie was voor de naam: Lucky Leo. De vijfde primaat van België is bij deze uitgenodigd! Als vaste repetitieplaats is de Contourkapel, hun natuurlijke habitat net als dat van Lucky Leo nr. 2.

De vaste leden zijn: Lysbet Cammaer, Brien Coppens, Lina Lauwens, Robin Mertens, Willem & Hilde Moyson. Talent uit onze stad!

Reeds eerder gespeelde stukken, telkens op een verrassende manier gebracht, zijn:  “Hysteria” (2014), “Hoop op een Hert” (2013), “Abigail’s Party” (2012)

Voor elk nieuw stuk wordt er samengewerkt met een gastspeler. Dit keer is dat Marc De Knijf.

The New Electric Ballroom is hun nieuwste productie en gaat donderdag 23 april om 20u30 in première. Nadien krijgt u vrijdag 24 april en zaterdag 25 april nog een kans op een verfrissende toneelervaring.

   Brien Coppens & Lina Lauwens                 Lina Lauwens en Hilde Moyson

 

Auteur: Enda Walsh
Regie: Hilde Moyson
Spel: Lysbet Cammaer (in de rol van Breda), Brien Coppens (als Clara), Marc De Knijf (visverkoper Patsy)  & Lina Lauwens (als  Ada)
Kostuums: Katrien Nijs
Techniek: Willem Moyson
Vormgeving: Herman Van Ingelgem

Tickets: voorverkoop € 10 / avondkassa € 12 - Online reserveren

Pik eens een avondje cultuur mee, spring uit jullie luie zetel en sprint voor de laatste tickets. Tiktak, tiktak, tiktak, uw tijd gaat nu in!