Wandeling met noten

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Het is één van onze meest enthousiaste en aanstekelijkste Mechelse koren.  Al zo'n vijftal jaren is zingen hun lust en hun leven.  En ondanks het feit dat ze dat prima doen, blijft voor hen het plezier van samen-zingen primeren.  En dat voel je.  Er onstaat steeds een 'dialoog' tussen zangers en publiek.  Het 'klikt'.  Op hun repertoire staan lichte muziek en wereldmuziek.  'Les amis de P.' - want zo noemen ze zichzelf - hebben gisterenavond ons, toehoorders, vergast op een wel héél origineel en leuk 'concertje'.  Het koor nam  ons mee op sleeptouw door de stad - een 'wandeling op noten'.  En dat was wel een verrassend concept dat gesmaakt werd.  De koorleden trokken hun 'boots for walking' aan, zetten hun rode of zwarte hoed op het hoofd en namen ons mee  langs de 'lichtjes van de Dijle', tot in de middeleeuwse kelder van 'De Clippel' op de Korenmarkt - gastvrij ontvangen door Chris (één van de zingende leden van Les amis de P.) en Luc Michiels...

 

 

 

 

 

 

 

Vertrokken werd er in het al even gastvrije creatieve houtatelier 'Swelvet' in de OLV-straat, waarna we de gids volgend het Maalderijstraatje indoken, afdalend naar de Dijle en het Dijlepad, voor een haast romantisch wandeltochtje langs het water - met de prachtige gevels van de Zoutwerf links, en de Lange Schipstraat rechts van ons...

Onder het gewelf van de gotische hoogbrug stonden de koorleden langs weerzijden opgesteld, ons weer trakterend op vocale fijnproeverij...

 

 

En dan wandelden we verder langs de al even gezellige Haverwerf, met een blik op de Vismarkt en 'onze' toren, om via de Kraanbrug op de Melaan te belanden... Maar voor we daar aankwamen kregen we nog een leuk intermezzo in de hal van Lamot

 

 

 

 

Op de Vismarkt aanbeland, staken we de Beethovenbrug over om weerom op de Haverwerf aan te komen...  (Tièns, we zouden haast vergeten dat deze brug eigenlijk de naam draagt van één van de grootste componisten aller tijden: 'onze' Ludwig met zijn Mechelse roots...)

Op het ritme van de notenbalk was het nu nog maar een boogscheut tot de Korenmarkt, waar we in de kelder van de Clippel niet alleen verwend werden met aardige liedjes, maar ook met een glaasje en een hapje.

Proficiat voor dit leuke initiatief!  Les amis de P.  onder leiding van Bart Callebaut, bezorgden ons een fijne avond!  Het is een iniatief dat om herhaling schreeuwt.  Maar laat de koorleden nu maar eerst effe bekomen van deze drie opeenvolgende muzikale wandelingen (want inderdaad: er werd gezongen én gestapt om 17u, 19u en 21u.  En da's toch wel een mooie prestatie.)

 

Een creatief concept was het alleszins...  En goedgeluimd werden we er hélemaal van...