Sister Bean serveert koffie, ontbijt en lunch vanuit pop-up-container

 
“Het is zeven dagen op zeven hard werken maar 't is de béste job van je leven!”. Aan het woord is Ricardo Ghekiere, nu acht maanden uitbater van Sister Bean op de Vismarkt. Ricardo heeft geen reden tot klagen, de voorbije acht maanden vlogen voorbij en de zaken gaan goed.

Nu Sister Bean volop verbouwd wordt, zit Ricardo allesbehalve stil. Behalve dan even, op die zonnige dinsdagavond op het terras van 'Als Ik Mijn Ogen Toedoe Ben Ik In Honoloeloe', om even met Mechelen Blogt te praten. Want Ricardo heeft nieuws; ook al is Sister Bean nu dicht wegens verbouwingen, vanaf dinsdag 24 maart, wordt er alweer koffie (en meer) geserveerd en wel in een pop-up bar aan de Thomas More Hogeschool.

 

Maar eerst toont Ricardo Mechelen Blogt hoe de hernieuwde Sister Bean er zal uitzien. Knap design, hip, warm en met extra zitruimte. Er komen nu ook boven zitplaatsen, van waaruit je de open keuken kan zien. Ricardo neemt de tekeningen tijdig terug: “Die moet je teruggeven, dat mag je nog niet tonen” (lacht).
Op culinair vlak zal er ook een tandje bijgestoken worden en wel met kokkin Lore Van Herp. Haar heerlijke slaatjes, gebakjes en creatieve belegde boterhammen worden allemaal deel van de nieuwe menukaart. De lekkere koffies blijven natuurlijk en het thee-assortiment wordt uitgebreider.

Maar dat is nog drie maanden wachten, wat nu?

Dat vroegen wij ons vier weken geleden ook af!”, repliceert Ricardo, “en net toen de verbouwingen startten, kwam de Thomas More Hogeschool met een vraag. Of Sister Bean een pop-up koffiebar wilde organiseren voor een cantus einde maart? Omdat we met die verbouwingen 'toch niets te doen hadden', omdat stilzitten niets voor ons is en omdat we het een leuk idee vonden, gingen we hier graag op in.” vertelt Ricardo.


Niet zoveelste als koffiebar omgebouwd Volkswagenbusje
We kozen voor een 'mobiele koffiebar' dus. Maar we wilden niet een zoveelste, als koffiebar omgebouwd Volkswagenbusje, nee het moest iets origineels zijn. We hebben gekozen voor een Sister Bean-pop-upcontainer die morgen onthuld zal worden aan de fietsenstalling van Campus De Vest! Onze pop-up zal er ook langer zijn dan die vermelde cantus.”, aldus een enthousiaste Ricardo.

MB: Dus tijdens de verbouwing is Sister Bean drie maanden dicht en kunnen mensen terecht in die container? Of is het enkel voor studenten?
Ricardo: In eerste plaats mikken we op de studenten natuurlijk maar iedereen is welkom. We zijn open tijdens de openingsuren van Thomas More, van 8 uur 's morgens tot 14.30 uur. We bieden een assortiment voor ontbijt en lunch aan. De prijzen zijn democratisch en op studentenmaat. Het kost net iets meer dan de standaardbroodjes, maar dit geeft ons ook de ruimte om enkel te werken met producten waarvan we trots zijn. Enkele producten die op de menukaart staan zijn; verse yoghurt met granola en seizoensfruit, pastasalade met citroendressing en walnoten, 3 soorten boterhammen en hun gebakjes natuurlijk.”.

Eigenlijk was het probleem: we zijn drie maanden dicht, wat nu? Dus ondertussen doen we iets anders en niet wat iedereen doet. Uit noodzaak komt een goede oplossing”.

MB: Het Pop-up-gegeven is sowieso tijdelijk, wat gaan jullie daarna met de container doen? Ricardo: De container houden we, ook na de verbouwingen. We hebben die gekocht, dus het moet rendabel zijn. Verder bekijken we nog volop andere mogelijkheden voor de container. We hebben ondertussen een hoop positieve reacties verkregen van andere scholen. We testen het alvast uit.”.MB: In juli vertelde je over je 'bomen plant-actie', de klant die een steentje bijdraagt aan het eco-systeem. Hoe zit het daarmee?
Ricardo: "Ons steentje voor de maatschappij begint met onze (h)eerlijke producten maar zal daar zeker niet eindigen. We houden voorlopig alle opties open om te zien welk steentje dit juist zal zijn. Onze focus ligt nu eerst op duurzaam ondernemen. Het idee om iets terug te geven aan de maatschappij is iets dat we bij elke beslissing in ons achterhoofd houden".


Maar eerst is er dus de Sister Bean pop-up-container, die opent vanaf dinsdag 24 maart om 8 uur. Je vindt de container aan Campus De Vest van de Thomas More Hogeschool, links van Frituur Put, aan de fietsenstalling.

beelden: © Sister Bean
tekst: ©  Mark Van Mullem