Stoomboot en Sea Peoples spelen akoestisch in Mechelse MOEStuin...Vrijdag 20 februari 2015
wordt een bijzondere avond met hoog kampvuurgehalte. Dan spelen Stoomboot, de naam waaronder Niels Boutsen in fraaie kleine liedjes grossiert, en popgroep Sea Peoples akoestische openluchtconcerten in de 'MOEStuin' aan de Auwegemvaart. Terwijl schept Waldorf Cla elders in de tuin een kunstwerk.

Met 'MOEStuin' willen initiatiefnemers Kobe, Maksim en Giel 'iets ongewoon gewoon' brengen. Het concept luidt: "een winterse café-avond in openlucht, een gezellig evenement met een huiselijk karakter op een bijzondere locatie: de eigen achtertuin." Bij de live-muziek bij een vuurtje krijgen de toehoorders ook een winters drankje.

Met Stoomboot halen de organisatoren een rijzende ster in de inlandse muziekwereld binnen. Nee, eigenlijk buiten. Niels Boutsen stond de afgelopen maanden op heel wat buhnes. “Kleine liedjes van een kleine jongen. Zachte liedjes in het Nederlands. Meer is het écht niet”, aldus Boutsen.

Sea Peoples brengen dromerige pop met een pompend ritme. Verderop in de tuin krijgt Waldorf Cla ergens anders in de tuin de mogelijkheid en de vrijheid om zijn kunstwerk vorm te geven.

Wie deze bijzondere openluchtconcerten wilt bijwonen, surft naar moes.be  en kan voor slechts € 5 zijn plaatsje verzekeren. De concerten vinden plaats vanaf 20 uur langsheen de Auwegemvaart 17 in Mechelen.
 

foto © Cis Vangoidsenhoven