Mechelen Blogt viert tiende verjaardag met Mechelen-Quiz !Onlangs schreef ik nog, niet zonder enige trots, “Mechelen Blogt: 22 juni 2005” op de tijdslijn in de expo 'Uw Toren is Niet af'. Het betreft de datum van het allereerste artikel op Mechelen blogt, een bijdrage van Koen Schiepers. Ontstaan in de schoot van Memori, toen als proefproject, telt Mechelen Blogt bij het ter perse gaan van dit bericht 4.621 artikels en 86.019 reacties. Tien jaar Mechelen Blogt?! Het lijkt nog alsof het gisteren was toen we van start gingen. Tempus fugit!

Onze tiende verjaardag laten we niet onopgemerkt voorbijgaan, of wat dacht je? Op zaterdag 9 mei pakken we graag uit met een heuse MechelenQuiz!

Actieve en passieve lezers, passanten, bloggers van het eerste uur en 'nieuwkomers': allen welkom op ons Mechels 'breinbreekfeestje'. Als je mee wilt quizzen, stel je een ploegje samen van vier deelnemers. Denk alvast aan een originele of grappig ploegnaam!

Verwacht je aan breed gamma aan thema's, uiteraard veelal gelinkt aan ons geliefde Mechelen, dat spreekt. Met de MechelenQuiz breien we een vervolg aan het initiatief dat eerder al door de Erfgoedcel genomen werd. Ook hier is de ambitie om er een fijne avond van te maken met leuke vragen, toffe weetjes en feiten, met 'makkies' en 'kuitenbijters', voor elk wat wils dus.

We Quizzen vanaf 20 uur in Zaal Sint-Gummarus, Kerkhoflei 47, Mechelen. Samira Essiaf en blogger Kevin Polfliet tekenen voor de kundige presentatie van de Quiz.

De opbrengst van onze quiz wordt nuttig besteed en gaat integraal naar Sjarabang vzw. Even kaderen: “Sjarabang wil Kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke beperking bevorderen. Maar brengt ook mensen met en zonder beperking met elkaar in contact”, zoals Sjarabangoprichter Marleen D'Joos het treffend verwoordt. Over de lovenswaardige Sjarabang-initiatieven lees je elders op deze blog.

Jij quizt toch mee?
Schrijf je dan voor 27 april 2015 in via mechelenblogt@gmail.com en vergeet niet je ploegnaam te vermelden. Je ploeg bestaat uit 4 deelnemers. De deelnameprijs bedraagt € 20, dus een kleine € 5 per persoon...

Het Mechelen Blogt-team hoopt je te mogen verwelkomen op zaterdag 9 mei, graag tot dan, en alvast succes!
 

tekst: © Mark Van Mullem
foto: © Jan Smets