Kunst (k)linkt

 

(foto's: Jan Smets)

 

 

 

Vandaag zette het Deeltijds Kunstonderwijs in heel Vlaanderen zijn deuren open.  Zo ook in Mechelen.  Zo kon er tussen 10 uur en 16 uur genoten worden van workshops, concerten en tentoonstellingen in het Cultuurcentrum.  Het Stedelijke Conservatorium en de Academie voor Beeldende Kunsten toonden hun kunnen.  Of het nu ging over beeldhouwen, ballet, woordkunst, of wat dan ook: er viel volop te genieten van het creatieve kunnen van jongere en minder jonge Maneblussers.  Zelfs de Beiaardschool had voor even haar stek in de Bruul geruild voor de Minderbroedersgang. 

Kervers cultuurschepen Björn Siffer mocht deze kunstzinnige dag openen, en hij deed dat onder het welwillend oog van de drie directeurs van de scholen van het Mechelse Kunstonderwijs: Hans Martens van de Academie, Tom Van den Eynde van het Conservatorium en Koen Cosaert van de Beiaardschool.

Méér dan ooit gonsde het van leven en artisticiteit in het Cultuurcentrum.  Voor de vele bezoekers werd  het een verrassend en aangename ontmoeting met diverse kusntvormen.

Of Kunst nu klinkt of springt: het maakt niet uit.  Je zou zowaar zélf 'goesting' krijgen om je in te schrijven...

 

Een sfeerverslag - omdat beelden nu eenmaal méér zeggen dan woorden...

 

 

(schepen Björn Siffer en directeur Tom Van den Eynde)

 

(ex-schepen cultuur Frank Nobels, Hans Martens, Heidi De Nijn en Koen Cosaert)

 

(de beiaardklas van Elena Sadina)