Mechelen klinkt op het nieuwe jaar

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Mechelen had het vandaag weer méér dan getroffen met de weersomstandigheden.  Voor de zoveelse keer op rij was het lekker weer met de Nieuwjaarsreceptie.  Het leek zelfs een beetje lente: een staalblauwe lucht en een heerlijk deugddoend zonnetje.  Er kwamen dan ook héél veel Maneblussers afgezakt naar de Grote Markt voor het  tradionele natje en droogje.  Het obligate woordje van de burgemeester, wat danspasjes, gezellige ontmoetingen...  Wat wil je meer bij de start van een nieuw jaar?  Als klap op de vuurpijl werd dan ook nog de nieuwe mascotte van Mechelen Kinderstad voorgesteld...

 

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

  

 

  

  

                                

 

Vanop het balkon van het stadhuis werd een spandoek ontrold door onze twee kinderburgemeesters, Merel en Pieter...  In primeur werd het nieuwe logo van Mechelen Kinderstad voorgesteld: een speelse, heel herkenbare Sint-Romboutstoren, die de naam 'Rommy' draagt.  Mechelen Kinderstad is een sterk merk, en deze mascotte moet dit imago nog meer in de verf zetten...  De bedenker  van deze mascotte is de 22-jarige Rob Rijken, student aan Thomas More, die de ontwerpwedstrijd won.

 

  

 

Bubbels in het glas, zon en goeie voornemens.  Met deze ingrediënten werd op de Grote Markt het jaar alvast goed begonnen.