Gent Blogt stopt er mee

(Bron De Standaard)

Tien jaar na de oprichting, houdt de Gentse stadsblog Gentblogt.be het voor bekeken.

‘Tien jaar op het internet, dat is eigenlijk een eeuwigheid.’ Gentblogt.be ziet het niet al te negatief. ‘We hebben een fijne tijd gehad, we zijn trots op wat we gedaan hebben, maar als het niet meer wijs is, dan is het tijd om ermee te stoppen.’

De oudste stadsblog van Vlaanderen was een monument, en niet alleen voor Gentenaars. In 2009 werd Gentblogt zelfs bekroond tot Site van het Jaar in de categorie Stadsblogs.

Maar niet gevreesd. ‘Gentblogt verdwijnt niet van het internet’, stelt de redactie gerust. ‘Dat zou zonde zijn van al het werk.’ Wanneer Gentblogt ‘voor altijd tien jaar’ wordt, zal de site bevriezen, en een rijk archief vol blogberichten worden.

 

We hebben met Mechelenblogt onze eigen koers gevaren...  Maar toch keek ik erg op naar Gentblogt dat toch wel geschiedenis heeft geschreven.  Proficiat.  Mooi.  Jammer dat het stopt.  Mechelenblogt zal in juni tien kaarsjes uitblazen...  Dat feit zullen we nog wel extra in de verf zetten binnenkort...

Breaking News :

Five guys from MechelenBlogt staan in de krant cool te wezen !

Zonder titel zou men denken dat het een Metal-Rap-Band is ôôt Mechelen-City.

;-)

Gim, ni goe geslape zekers ? 5.58 uur middel Mechelse toad. En dat van Gent wisten we al. Termontje heeft het verleden week nog gezegd dat ze te lang aan de potten hadden gezeten.

Den blog leut Limey time zeen, G.L. Onzen Heini Zeit is daa seggewourdeg winter en zoumer alta zjust ien eur oep veroat.
Gim weer wakker eet vui 7 eure Mechelsen taod. In april is da wel e stoem eur en twiejenvieteg meneute mier dan ons nateurlek zonneneur.
D' Ollanders zate tot in '40 nog zjust, mej uile 20 meneute vui oep d' Engelse. Baj ons was daa ni genoeg pretense ve te vinne en leep 't eur oep ze Frans.