Concept Lunch-& BeerBar "Als ik mijn ogen toe doe, ben ik in Honoloeloe"

Ik wou dat ik het talent had van de Rotterdamse Nachtburgemeester, Jules Deelder. Wil ik toch een beetje in zijn buurt komen, dan kan ik me enkel gaan verschansen in de concept Lunch-en Beerbar “Als ik mijn ogen toe doe, ben ik in Honoloeloe”.  

Sinds 21 november 2014 biedt dit etablissement op de Grote Markt, 11 te Mechelen een nieuwe ervaring. De beleving  start al van op de Grote Markt, want je spot een grote glaspartij waarmee de bar zich onderscheidt van de traditionelere cafés. Eens  je de deur opent streelt het hedendaags, niet-traditioneel, designinterieur het netvlies. Het ademt eenvoud, rust, ruimte, orde en sfeer uit. Plaatsnemen kan u aan de bar, een tafel, een wandtafeltje voor 2 of op de eerste verdieping aan de grote sociale Menkesdriek-tafel. Wil je liever cocoonen dan kan dat eveneens boven in knusse zeteltjes. Kijk naar de prachtige spiraalvormige lichtbronnen en droom weg. De aangename mengelmoes van verschillende muziekgenres helpen u hierbij terwijl het tapijt roept om je schoenen uit te schoppen. U bent nu ter bestemming : Honoloeloe!

Ik boekte de eerste vlucht naar Honoloeloe en werd verwelkomt door de trotse uitbaters Barbara en Marc. Gedreven en met volle overgave gidsten ze me door hun gerenoveerde pand.  

De inrichting is in samenspraak met het collectief van Atelier Belge(100% Belgisch) verwezenlijkt. De lange lage strakke tapkast is opmaat gesneden en gerecycleerd uit een partij walnotenhout. Houten peervormige armaturen (design Deevie Vermetten, alias Fermetti) zijn uit hetzelfde boom gesculpteerd en staan in voor een sfeervolle verlichting. De unieke design alu-barkrukken(Fermetti)  dragen de naam “Walk the Line”(verwijzing naar Johnny Cash) en contrasteren mooi met het walnotenhout,  maar zitten bovenal voortreffelijk. Langs de kant van de trap is de wand bedekt met vierkante panelen in sparrenhout, deze bevatten 33.000 gaatjes, vakkundig geboord tot een heus kunstwerk door de mensen van KUNNIG (sociaal-maatschappelijk ondernemen en 100% Belgisch). Een geoefend oog droomt niet als hij een tropisch strand met palmbomen ziet. Kunst van de bovenste plank! De hoge spiegels aan de andere muur doen het relatief smalle pand heel wijds en spatieus lijken. In primeur en met enige trots mag ik u meegeven dat de spiegels binnenkort het gezelschap krijgen van wandtapijtjes geweven door, textiel designer Hermine Van Dijck (100% Belgisch of wat dacht u). *Blink* *Blink*  

         

          

Foto's : Maarten Stappaerts

Smaak- en reukzin krijgen ervan langs met een ruim assortiment unieke(internationale) bieren, lekkere, niet alledaagse, lunchgerechten & soepen, uitmuntende espresso en koffie, wereldthee en verrukkelijke taarten en cakes.  Het keramiek waarin al het lekkers wordt aangeboden is van de hand van Ilona Van Den Bergh -u raadt het, 100% Belgisch- en geeft extra cachet aan de gerechten en warme dranken.

Als bierliefhebber telde ik op de kaart 25 van de betere Belgische bieren en meer dan 20 andere artisanale topbieren - waaronder zelfs 1 glutenvrij bier - met klinkende namen zoals “Mine is Bigger than Yours”, “Stalins Organ”, “Bomen & Granaten”  en “Fall Off Man”.  “Untapped”-vrienden spoedt u allen per Concorde hierheen en laat deze engeltjes op je tong pissen. Schol!

Het diverse publiek is natuurlijk niet allemaal even tuk op bier en kan kiezen voor bv een Touareg (=Marokkaanse muntthee, bestaande uit met de hand gerolde theebladballetjes, en kandijsuiker) of een delicieuse koffie of espresso in zo’n koket mokje op een houten plankje - het heeft iets “George Clooney“-achtig!

Een lunch of een hap? Ja, maar dan anders.  Denk moutbrood, Molse kipkap met zaadjesmosterd, pastrami, ricotta, vegetarische linzensoep met limoen, kaas met arrope(=typische Spaanse zoete stroop meestal gemaakt uit druiven maar zonder suikers). Uw smaakpapillen zullen gillen: MEEEER! Als Zoete Zonde verrassen ze je met Worteltaart, Chocalade Fudge, Appel/Peren-Crumble Cake, etc .

De missie van de eigenaars stopt niet bij de dorstige laven en de hongerige spijzen in een 100% Belgisch interieur.  Regelmatig zullen er culturele activiteiten van allerlei slag aangeboden worden die de Mechelse diversiteit moeten reflecteren.

De culturele smaakpapillen krijgen volgend menu voorgeschoteld :

  • NU : Pop-up Atelier/Keramiekshop door Ilona Van Den Bergh
  • van 17/02 tot  20/02 : “Dansen Drinken Betalen”,  Striptekeningen van Philip Pacquet  (PRIMEUR)
  • 20/02 : Pop-up Jamsessie in het kader van het Brand! Jazz Festival.

Genoeg  geschreven. U hoeft me niet te geloven, maar ga, drinkt & eet, geniet en overtuig jezelf!  

Misschien bent u wel de volgende gepassioneerde adept van deze unieke concept Lunch-& Beerbar?

Nog een laatste smul-tip :  

!!! op 13 februari 2015 : de clash Jules Deelder VS Tom Barman in het CC Mechelen !!!

Deze zaak begin december ontdekt en er sindsdien al regelmatig geweest, en ze gaan mij nog zien. Het knappe interieur is inderdaad meer dan de moeite al geef ik toe dat toch vooral de originele bier-selectie mij steeds weer naar de zaak toezuigt ;-)

Ik mag er graag 'mijn' Troubadour Westkust drinken... al zullen ook de andere biertjes de weg naar mijn smaakpapillen vinden!

Ook vriendelijke en correcte bediening!
Vorige week vrijdag nog tot sluitingstijd honderduit met Marc zitten praten, ook dat gaat ongewijfeld nog gebeuren ;-D

Een aanwinst voor Mechelen...
En naast O' Fiach's Irish Pub en Sava opnieuw een fijne nieuwe horeca-zaak die nieuw leven in de Grote Markt blaast, ook 's avondslaat.... dat was vroeger wel anders!

 

Absoluut een aanwinst voor de Grote Markt.  Ik ben dan wel een zware SAVA-fan, maar de Honoloeloe weet me ook  te bekoren door haar heel aparte nonchalante stijl.  Het doet me wat denken aan een bar die we ontdekten in Stockholm vorige winter.  Het uitzicht op de eerste verdieping op de markt is bovendien geweldig.  Geen afgeborstelde zaak, maar trendy en jong.  Vorige week had ik er een broodje met 'gekapt en pickles': 't is weer eens wat anders....

Deze foto's schoot ik er zelf:

Nu nog 'n overnemer voor d' Hoog en we zijn weer voor 25 jaar gerust.

D'Hoogh is al een tijdje geleden overgenomen, en gaat een ander invulling krijgen.  Dit kan nog alle kanten uit.

In november maakte ik er dit verlag over:

 

www.mechelenblogt.be/2014/11/mechels-monument-dhoogh-andere-handen

 

 

Met dat in ieder opzicht 100% Belgisch interieur, had men Deelder moeten te boven gaan: 'Als ik mijn ogen stijf toe doe, ben ik in Honoloeloe'.
In 't kort: 'Allen naar de stijve Honoloeloe'. Misconceptie?

@Mon

Misconceptie : woord of woorden waarvan één of meer betekenissen onjuist zijn, omdat ze strijdig zijn met de algemeen geldige definities

Homoniem : één woord heeft meerdere betekenissen.

Waarde RealRaven,

1. De betekenis in mijn link onder 'misconceptie' hierboven, is beter.  :))
2. Ook leuk is, dat de combinatie niet van echte homoniemen maar van
  - een gefingeerd homoniem van de referentie naar een toponiem, met
  - de nuance tussen letterlijk en figuurlijk gebrekkige flexibiliteit,
toelaat de misconceptie houterig deftig op te vatten, of het tegendeel.
3. Anticipatief in context van het gesuggereerd nieuw eufemisme voor lul, was de misvatting dat 'misconceptie' een homoniem zou zijn, als 'mislukte bevruchting'. Daarom is die link er, met de enige gebruikelijke betekenis.  :)

Hopend vruchtbaar geluld te hebben,
verblijf ik inmiddels met de meeste hoogachting,
niet in De Stijve Honoloeloe.

Toe de loe

met mijn ogen toe

in den Honoeloeloe

da komt ni goe

Gezien het aantal trappen in combinatie met het aantal soorten biertjes, Jokke, wordt dat, met uw ogen toe, misschien wel een probleem op uw blokken....(plaag, plaag...)

Hopelijk houden ze hun concept vol daar in die Honoloeloe. Er wordt zoveel geprobeerd en ondernomen tegenwoordig...

Op drie jaar tijd een aantal fijne gelgenheden leren kennen om te eten of te drinken in onze stad.

Drie daarvan zijn er ondertussen op de fles...Ik durf al geen reclame meer maken bij kennissen of familie...

En welk etablissement was het dan voordien?

Malenie, oep de fles ? Binnen zeker, allee voor de regen tenminste.

...een kapperszaak Roger (die verhuisde naar de Bruul).  Vandaar ook nog de grote spiegels...

Zelfs met mijn oubakken mechels bloed ben ik geïntrigeerd door dit initiatief. Als dit evenwaardig is aan de Sava dan waag ik mijn kameel in die richting!

@Roger: om het in stammeneetermen uit te drukken links naast Torreke Lemberechts!

Kunt ge u nu beter oriënteren?

Het is toch een van de merkwaardigste nieuwe zaken in de stad. Een aanrader.

Inderdaad Peter, 3 euro om uwen auto kwijt te raken en dan een paar pintjes aan grosso modo 2 euro 't stuk. En dan den eksentoer om zonder blazen de stad uit te geraken. Kan een dure aangelegenheid worden volgens mij.

Misschien moeten we eens leren om met de fiets te gaan of onze auto aan de rand van de stad te parkeren en naar de binnenstad te stappen. (Da's €3 gespaard en nog gezond ook). Het is maar een idee natuurlijk.

@ G.L.  3 euro voor de parking wanneer men in een etablssement vertoeft, is dat niet wat optimistisch?  Ik moest vorige week in de nieuwe Proximuswinkel (Bruul 13) zijn. Ik wou eerst onder de Grote Markt parkeren maar die zat vol.  Dan moest ik terug de "toer op zeven" doen via de Stassartstraat, de Zelestraat en de Katelijnestraat om onder de Voddenmarkt te gaan parkeren. Ik reed om 12u55 binnen en klokte een half uur later mijn ticket af in de jackpot van dienst.  1,90 euro voor een half uurtje!

De dag daarna moest ik voor een bril naar Hans Anders.  Ik ben dan naar Vilvoorde gereden waar ik gratis op de Rooseveltlaan kon parkeren en de afstand tot de Leuvense straat nauwelijks verder was dan van de Voddenmarkt tot vooraan in de Bruul.  Voor in de toekomst is mijn keuze dus vlug gemaakt en die drie km extra neem ik er met plezier bij.

roger, je kan altijd aan jan somers vragen of je zijn tweede parkieerplaats in de bleekstraat mag gebruiken. Die is vrij tussen maandagmiddag en vrijdagmiddag en die is gratis. Alleen opletten als je achteruit rijdt zodat je auto geen ruzie maakt met die grote zuilen zoals mijn auto wel  deed. Gelukkig was ik weer vergeten mijn all-risk af te zeggen. En een sportman als jij kan toch makkelijk van de zandpoortvest naar de bruul lopen voor zover er in het parkeergebouw op dit ogenblik een plaatsje vrij is (geen idee hoe de werken al gevorderd zijn).

De oplossing van RealRaven voldoet indien men vanaf 5 promille de fiets aan de hand naar huis neemt, of 'm laat staan vermits dat voorlopig nog gratis is. Het duur betalend autoparkeren spoort zeker de vele grensgevallen aan tot toch maar riskeren en wegrijden. Niet eens recht naar huis, maar gedwongen langs een heksentoer-op-zeven! Dus brengt de Stad de fietsende en andere brave Mechelaars op dubbele wijze abnormaal in gevaar.

Dan wil men zéker op uitgaansuren een harnas. Dit heet tegenwoordig 'auto'.
Vicieuze cirkel, nog erger dan de kinderen per wagen naar school brengen.

1. Een grote gratis parking in de stadsrand samen met een echt goedkope pendelbus die ook tot in de late uitgangsuren rondrijdt, is de enige goede strategie. Diep in de nacht volstaat een lage frequentie, want elke horecazaak zou de passagetijdstippen voor haar nabijheid wel kennen. Dankzij zomerfietsers en goedweerwandelaars zou de 'toer' alleen 's winters fijnmazig moeten zijn.

2. Op schooltijdstippen (= tijdens geactiveerde '30' buiten het centrum) nabij een school laten uit of in een auto stappen, dient voorbehouden aan bestuurders met attest 'Extra getraind voor laveren tussen schoolgaande jeugd'. Dat attest geldt louter voor een volzette wagen, zo nodig door aan die parking de extra kinderen voor die school op te halen (terwijl zusje, broertje en/of buurkind van andere scholen er afgezet worden). Goede bestuurders in minder auto's bieden ook fittere jeugdverplaatsingen een kans in Leefbaar Mechelen.

Wie op hoger niveau de weg vond tot een 'fietsstraat', moet ook dit willen.

voorgaande oplossingen en voorstellen allemaal prima als je goed te poot en tweewieler bent....

maar ja, ondertussen hebben we door dat onze stad de voorkeur geeft aan het ene publiek boven het andere

Je eerste zin is de nagel op de kop Malenie.  Boven de 70 is het vet van de soep qua goed te poot zijn....

Juist daarom is een 24/7 bollende pendelbus ideaal. Ze stopt zeker bij de grootste concentraties van winkels en van horecazaken. Wie absoluut pal voor de deur van de Graspoort of zo wil geraken, gaat hoe dan ook op een lift heen en een lift terug moeten rekenen ofwel een dure taxi nemen. Of zelf leren toveren want met mirakels ben ik zuinig.  :0

De kronkels van de menselijke geest zijn ondoorgrondelijk. Een blogpost over een conceptbar geeft aanleiding om een nieuw mobiliteitsplan uit te werken. Schitterend!