Stad neemt er een loopje mee...

met categorie:  

 

(foto's: Jan Smets)

Mechelen heeft zich gisterenavond op een unieke, hippe en originele manier op de kaart gezet.  Voor de derde keer werd in ons land een Urban Trail op poten gezet.  Na Brugge en Antwerpen organiseerde onze stad een loopwedstrijd doorheen centrumstraten, parken én gebouwen!  Een primeur: voor de eerste keer was het een nocturne-uitvoering van dit evenement.  Volle maan aan de hemel: Mechelser kon écht niet; een winteravond met ideale weersomstandigheden, en vierduizend deelnemers en veel supporters...  Het werd een schot in de roos.

 

 

In vier golven van duizend lopers werd er gestart.  Om 20 uur klonk het eerste startschot, en om de twintig minuten vertrok een nieuwe lading om de tocht van tien kilometer aan te vatten.

Onze stad maakte een mooie beurt, en niet weinigen waren aangenaam verrast door de schoonheid van onze stede...  Het was dan ook een boeiend en afwisseldend parcours dat ondermeer de Kruidtuin maar ook de normaal niet toegankelijke tuin van het aartsbisschoppelijk paleis aandeed.

Verder werd er ook gelopen door de oude Vleeshal die voor velen ook onbekend terrein is, doorheen het stadhuis (!), het Scheppersinstituut, brouwerij Het Anker...

Na de finisch op de Veemarkt, konden de enthousiaste deelnemers nog een soep of Mechels biertje degusteren in het Sint-Romboutscollege.

Morgen kan je al de uitslagen terugvinden in Gazet van Antwerpen.

Urban trail: een tof evenement dat schreeuwt om herhaald te worden.  Bravo voor het iniatief en de puike organisatie!  Het was bijzonder gezellig in onze stad gisterenavond.