Sint-Libertusparochie wuift zuster Tarcicia feestelijk uitNa de vieringen in 2013 van 125 jaar parochie en 100 jaar kerk draait de Mechelse Sint-Libertusparochie opnieuw een belangrijke pagina om. De parochie wuift zuster Tarcicia (Zuster Clémentina Op de Beeck) uit, die 65 jaar lang woonde en werkte in de parochie.

Zuster Tarcia woont nu in een verzorgingshuis in Reet. Het vertrek uit de parochie kwam iets sneller dan gepland. Maar binnenkort trakteert de parochie de zuster alsnog op een feestelijke 'Uitwuifviering'. De parochie rekent hierbij op medewerking van al wie Tarcia gekend heeft: verhalen, foto's, ... zijn dus van harte welkom.In 1949 kwamen de Zusters van “De dochters van Maria” naar de Sint-Libertusparochie. Zij zetten zich in voor de kinderen van de parochieschool. De zusters woonden samen in het huis naast de school. Zuster Tarcicia werkte als kleuterleidster. Bijna iedereen van de parochie heeft nog wel bij haar in het eerste kleuterklasje gezeten.

De zusters vertrokken één na één. Maar zelfs na haar pensioen bleef Zuster Tarcicia trouw op post. Tot op haar laaste dag in de parochie bleef de zuster zich  inzetten voor de kerk. Het valt haar zwaar om alles waar ze jaren voor gewerkt heeft achter te laten. Maar, er is één troost, haar zus woont in hetzelfde verzorgingstehuis. De twee zussen zullen mekaar veel te vertellen hebben.

De parochie doet een warme oproep:
Wié heeft er nog herinneringen aan zijn/haar schooltijd in de Sint-Libertusschool? En wie zat nog bij Zuster Tarcicia in het kleuterklasje? Alle verhalen en/of foto’s zijn van harte welkom”.De herinneringen worden verzameld en gebundeld en als souvenir-album bezorgd aan zuster Tarcicia tijdens de viering.


Wie kan helpen contacteert Els Malflietels.malfliet@telenet.be - Doen!


Moge het een mooie viering opleveren !
 

Met veel spijt melden wij dat Zuster Tarcicia op 14 december 2014 overleden is. Heel de Sint-Libertusparochie zal haar erg missen.