SAVA-team rijdt op bubbels tegen kanker...

met categorie:  

        


(foto's: Jan Smets)

Dat de populaire tapasbar SAVA aan de Grote Markt het goede doel een warm hart toedraagt is al langer geweten.  In de twee Kerstmarktweekends sponsert SAVA, samen met Het Groot Licht van de Befferstraat, de soepverkoop van Mechelen Solidair.  Het kraampje kan je vinden op de binnenkoer van ons stadhuis.  Maar: er is méér: een SAVA-team van zeven vrouwen en één man gaat voor de tweede keer fietsen tegen kanker; deze keer  in het Hemelvaartweekend van 14 en 17 mei van 2015.  Er is een bom geld nodig om te kunnen starten..  Een ploeg moet immers 5000 euro op het rooster kunnen leggen om mee te doen.  Dat geld gaat integraal naar wetenschappelijk onderzoek.  Maar het enthousiaste team van SAVA heeft een leuk idee uitgewerkt.  Met de verkoop van cava die afkomstig is van het Spaanse familiebedrijf Jaume Giro i Giro, moet het zéker lukken om het bedrag bij mekaar te rijven.  Deze heerlijke bubbels weten al langer de trouwe SAVA-klant te bekoren.  Nu kan je dus dit moedige team op een lekkere manier steunen...

 

 

De ploeg bestaat uit An Op de Beeck, Tine Braeckmans, Marte en Jitte Dens, Anneke en Sofie Op de Beeck, Sanne Tuynmans én... Jonas De Meyer die tussen dit vrouwelijk geweld zijn mannetje zal proberen te staan.

An:

 

Ieder van ons heeft wel een familielid die strijdt of heeft gestreden tegen deze gruwelijke ziekte.  Vorige jaar zijn we als 'de Miekes' stevig op de pedalen gaan staan voor m'n zus, Mieke Op de Beeck, die jammer genoeg drie jaar geleden de strijd tegen kanker heeft verloren.  Na deze eerste editie hadden we de smaak te pakken, en was de beslissing snel genomen om weer deel te nemen.  We gaan nu vol enthousiasme van start als SAVA-team, en zullen ook de editie van 2015, de 1000 km van Kom op tegen Kanker, probleemloos trachten af te leggen.  Gedurende vier dagen gaan we 250 km per dag fietsen.  Iedereen die ons wil steunen op welke manier dan ook, bedanken we alvast heel hartelijk!

 

 

 

 

In 2014 brachten 3000 fietsers uit 527 teams in totaal 2,635 miljoen euro bijeen.  En dat is niet niks!  Dat succes wil men zelfs overtreffen in 2015.  Bij de volgende editie wil men het geld besteden voor het het onderzoek naar de oorzaken van de ziekte én de aanpak van therapeutisch falen.  Steeds meer kankerpatiënten worden met succes behandeld, maar toch blijkt een aantal niet of slechts tijdelijk geholpen door de beschikbare behandelingen.  de oorzaal van dit falen is vaak omdat de tumor resistent is of omdat tijdens de behandeling resistentie ontwikkeld wordt.  het na verloop resistent worden van uitgezaaide tumoren tegen beschikbare therapieën vormt de belangrijkste reden waarom patiënten overlijden.

 

Je kan het SAVA-team steunen door een gift te storten op het rekeningnummer van Kom op tegen Kanker BE14 7331 9999 9983  of  733-1999999-83  met vermelding van "GIFT" (belangrijk!) en de negencijferige code van dit team: 170 095 636.  Vanaf 40 euro per jaar is dergelijke gift fiscaal aftrekbaar.

 

 

Maar je kan natuurlijk ook op een lekkere manier dit goede doel steunen!   Het Spaanse cavahuis waarmee SAVA al van bij het begin succesvol samenwerkt, biedt een speciale editie aan van de Cava Reserva Brut Nature 'Elaboracio Artesana'.   Dit is niet alleen kwaliteitsvol maar ook erg lekker, en won reeds een gouden medaille in China op het 'Mondials concours CWSA 2013' en een zilveren medaile bij 'Beste wijnen van Catalonië' in datzelfde jaar.

 

Maar je zal je moeten reppen om dit heerlijke vocht te kunnen bemachtigen.  Snel zijn is de boodschap!

Je kan een fles aankopen aan 12 euro, maar ook een karton met 6 flessen.  Dan betaal je 65 euro.

Een fles in een luxe-geschenkdoos kost 14 euro, en een geschenkset met fles en twee cava-glazen met het mooie logo van SAVA en een bewaarstop is van jou voor 20 euro.  En dat is beslist een hele gunstige prijs.

Sava heeft trouwens niks aan de verkoop.  De opbrengst gaat integraal naar het startende team.

 

 

Je kan deze cava verkrijgen in SAVA tijdens de openingsuren van de zaak, maar ook aan het speciale Kerstkraam op het terras van deze tapasbar, op zaterdagen 13 en 20 december.

 

Kartons van 6 flessen kunnen ook aan huis geleverd worden.  Hiervoor vul je een bestelformulier in en betaal je op rekeningnur. BE25 6528 3938 9582

savategenkanker@gmail.com

Meer info kan je vinden op facebook of:  www.savamechelen.be

 

                                                      

 

Er staan nog andere iniatieven op stapel:

Elke donderdagavond in januari, maart en april zullen er verrassende optredens zijn in de SAVA.  Dit telkens om 20u30.  Op 15 januari mag 'Doolin' de spits afbijten.  In februari is een kinderevent gepland.

Op zaterdag 7 februari gaat in zaal Kranske aan de Tervuursesteenweg een paëlla-avond door (17u-21u), gevolgd door een fuif.

 

Met bubbels moet het zéker lukken!  Succes SAVA-team!  we duimen...