Mechelen Solidair gaat opnieuw voor hartverwarmende winter

Tradities zijn er om gekoesterd te worden en dat geldt misschien des te meer wanneer het gaat om tradities waarbij mensen zich inzetten voor hun wat minder goed bedeelde medemensen. Neem nu Mechelen Solidair, het in 2010 opgestarte initiatief dat uitblinkt in eenvoud, maar tegelijk ieder jaar weer mee het verschil maakt in de kerstperiode in Mechelen...

 
 

 

Ook dit jaar, in de weekends van 12,13 en 14 en 19, 20 en 21 december, is 'Mechelen Solidair' weer van de partij op de Mechelse kerstmarkt. Met de steun van het Sociaal Huis en van de sponsors Sava, 't Groot Licht en Nexus Consult gaat de organisatie dit jaar niet alleen lekkere soep maar ook zelfgemaakt gebak verkopen en dit tegen een vrije bijdrage: ieder geeft dus wat hij of zij wil. De opbrengst gaat opnieuw integraal naar de Mechelse armoedeverenigingen SOS Hulpbetoon en Sint-Vincentius.

 

Om de stand op het binnenplein van het stadhuis te bemannen, is Mechelen Solidair nog op zoek naar extra vrijwilligers. Een handje toesteken kan op de vrijdagen 12 en 19 december tussen 14.00 tot 22.00 uur en op de zaterdagen en zondagen 13, 14, 20 en 21 december tussen 10.00 tot 22.00 uur. Een uur, twee uur, een halve dag, twee halve dagen: alle hulp wordt meer dan gewaardeerd!   Heb je er zin in? Stuur dan een mailtje naar mechelensolidair@gmail.com .  Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!  En dat geldt natuurlijk ook voor wie niet kan komen helpen, maar toch even langskomt voor een portie soep of gebak voor het goede doel:  samen maken we er een hartverwarmende Mechelse winter van!

 

Meer info vind je ook deze pagina.

 
 
 

Vrijdagnamiddag om 14 uur gaat de Kersmarkt van start...  Geniet er van; doe je Kerstaankopen, kuier wat rond,...en vergeet ook niet langs te komen op het binnenplein van ons stadhuis.  Je kan er dus soep (gesponsord door SAVA en het Groot Licht) verkrijgen tegen een vrijwillige bijdrage.  Ook zelfgebakken cake.

De opbrengst gaat integraal naar verenigingen uit onze stad die aan armoedebestrijding doen.  Wij zetten ons er graag voor in, samen met de vele lieve vrienden die hun hulp vrijwillig aanboden om een shift te doen in het kraampje.

Zien we jou ook?  We maken er een hartverwarmende eindejaarsperiode van, ook voor hen die het in onze stad moeilijk hebben om de eindjes aan mekaar te knopen...

Welkom!

 

(foto: Patrick Hattori voor Gazet van Mechelen.  Met: Vera Carlier, Kevin Polfliet, ik, en Elke Eggerickx...)

Ook deze keer smaakt de soep bijzonder go├ęd! En het besef dat je mits een kleine bijdrage naar eigen keus mensen die dat hard kunnen gebruiken, steunt, maakt die soep nog zoveel lekkerder!

Al twee keer langs geweest en bij die twee keer blijft het niet! Mechelaars met het hart op de juiste plaats: jullie weten wat jullie te doen staat ! ;-)