foto's gezocht Mechelen 1985-2000

met categorie:  

Al sinds ik een kind was heeft 'de grote stad' mij steeds gefascineerd en vooral hoe deze steeds weer veranderde. Vooral het veranderen van infrastructuur is nergens zo opvallend als in een stad.  Het moment waarop iets veranderd vind ik fascinerend, iets wat veel mensen vaak niet opvalt en na een tijd zeggen ze vol verwondering: 'tiens da huis is hier weg' ik probeer dan ook al enkele jaren net die momenten op foto vast te leggen als iets aan het veranderen is, bvb afbraak van iets of wegenwerken,gebouwen in opbouw, voorlopige infrastructuuroplossingen,...  helaas is het bij me als kind nooit opgekomen om toen al foto's beginnen te maken :-p Op de beeldbank en andere site's vind je vooral voor en na foto's maar zelden 'tijdens' Vaak als ik ergens stond/ sta te kijken naar veranderingen in uitvoering heb ik andere mensen foto's zien maken, dus ergens moeten ze wel bestaan, en bij deze een oproep naar deze mensen.Firma's en bouwdiensten aanschrijven heeft me tot nu toe nog niet veel opgebracht. Site van het RIM en boeken van Kocken zijn wel hulpzaam :-)

Ik zoek oa foto's van ;

-de vorige werken in de Bruul/Botermarkt (1993)

-afbraak Baron Michel(+-1994)

-overwelving Vrouwvliet (1988) en de voorlopige noodbrug op Nekkerspoel

-bouw Nekkerhal (1987?)

-Aanleg N15 en misschien info over de stillegging van de werken wegens gebruik metaalslak (1988-1994)

-afbraak oude en bouw nieuwe Nekkerspoelbrug en aanleg ontvoeringsplein (1997)

-Spoorbruggen Nekkerspoel (1990)

-afbraak Groentehallen(1998)

-Aanleg Onze lieve vrouwestraat (1996?)

-Aanleg Ijzerenleen (2000)

-Vismarkt en Persoonshoek (1993?)

-Afbraak en bouw oude CM gebouwen (onder den toren) (1995)

-bouw appartementen op Kattenberg (+-1993)

-aanleg Steenweg

-en zowat alle werken/veranderingen in Mechelen periode 1985/2000

 

Foto's zijn voor privégebruik, ik ga nog niet beginnen met een boek  'Mechelen in verandering' ofzo :-p

Indien er brave zieltjes zijn die één of meerdere foto's hebben: laat maar weten, en in andere gevallen toch merci om even te lezen.

mailen mag ook steeds! mechelenvroeger@gmail.com

 

Bedankt

 

Succes met de zoektocht. 

Is dat allemaal alweer zolang geleden allemaal?

Ik denk  dat ik hier nog wat heb.