Circus Ronaldo wordt Cultureel Ambassadeur Mechelen

met categorie:  

Vanaf vandaag zijn Circus Ronaldo officieel Cultureel Ambassadeur van de Stad Mechelen. Dat waren ze officieus natuurlijk al veel langer, want waar ter wereld de familie Ronaldo ook neerstrijkt, steeds wordt boven de tent de Mechelse vlag gehesen.

                                           

Primeur nr 1

Het is voor de allereerste keer dat iemand in Mechelen de titel van Cultureel Ambassadeur krijgt.

Circus Ronaldo is een begrip geworden in de culturele wereld: van klein circus geëvolueerd naar commedia dell'arte pur sang dat een lach en traan ontlokt aan alle toeschouwers.

Ondertussen heeft de familie de hele wereld afgereisd en brengen ze Mechelen naar de wereld. De band tussen de familie en Mechelen is dan ook groot ...

Mechelen is trots op de Ronaldo's ... en de Ronaldo's houden van Mechelen!

Het thuiskomen in Mechelen is nog steeds héél belangrijk.

           

Primeur nr 2

Circus Ronaldo wordt de nieuwe stadsartiest 2015-2017, die de traditie van Pat Donnez, Frank Vaganée en Gijs Vanhee zal verderzetten.

Na woordkunst, muziek en beeldende kunsten is het de beurt aan een vierde kunstendiscipline ...

Benieuwd hoe ze invulling zullen geven aan het stadsartiestschap ...

Naast het peterschap van de Mechelse circusschool Circolito, komt er mogelijk een samenwerking of steun aan de Palestijnse circusschool.

   

Primeur 3

Danny Ronaldo is volop bezig aan een nieuwe voorstelling 'Fidelis Fortibus' (trouw zijn de dapperen), een solo-voorstelling, die eind juni 2015 in première moet gaan.

Er zijn voorstellingen in Mechelen voorzien in september / oktober 2015.

Het thema is de oude trouw en de bijna absurde verbondenheid die de oude circusfamilies zo’n mystieke melancholie geven.

              

Niet  te missen dus! Om al in de sfeer te komen hieronder enkele sfeerbeelden van voorbije voorstellingen van Circus Ronaldo in Mechelen.

                                   

2011 CIRCENSES

                                        

2013 AMORTALE

                                   

2013 LA CUCINA DELL'ARTE

tekst en foto's: Tricky Troostie

 

Héél terecht!  Veel te lang is circus Ronaldo wat stiefmoederlijk behandeld geweest.  Slechts de laatste jaren is er een kentering gekomen en beseft men eindelijk de grote artistieke verdienste van de Muizens-Mechels familiecircus dat zovéél méér is dan 'gewoon' circus.

Mechels artistiek talent om te koesteren!  Mechels culturele parel dat de naam van onze stad uitdraagt over de hele wereld...

Proficiat !

(foto's: Jan Smets  -   Vader Johnny en zoon Danny Ronaldo...)