Sacred concert

met categorie:  

De jazzmuziek heeft in Mechelen doorheen de jaren een vaste plaats veroverd. Er gaat geen week voorbij of je kan wel ergens een concert of jamsessie bijwonen in onze stad. Hiertoe leveren organisaties zoals de Jazzzolder en de afdeling pop/jazz aan het Mechelse conservatorium zeker een belangrijke bijdrage.

Ook het Onze-Lieve-Vrouwkoor wil de Mechselse jazztraditie eer aan doen. Het koor waagt zich aan een unieke samenwerking tussen jazz en klassieke muziek met grote namen uit beide milieu's. Samen met de VRT Big Band en zangeres Kristen Cornwell, leerkracht aan het Mechels conservatorium, brengt het koor een eenmalige weergaloze uitvoering van Duke Ellington's magistrale Sacred concert.

Ellington noemde zelf de Sacred Concerts de belangrijkste werken die hij ooit maakte. Met deze uitvoering wordt Mechelen dus getrakteerd op één van de hoogtepunten uit Ellington's carrière. Het geheel staat onder de deskundige leiding van Dree Peremens en zal aan elkaar gepraat worden door Fred Brouwers.

De uitvoering vindt plaats op zaterdag 15 november om 20.00 uur in het Theatrium in Mechelen. Tickets voor deze unieke avond reserveer je rechtstreeks bij het Theatrium.

Volwassenen betalen € 17,50 voor een ticket. Wie jonger is dan 18 jaar betaalt € 15,50. Bij bestellingen van 4 of meer tickets betaal je ook € 15,50 per ticket. Per ticket wordt € 2,50 reserveringskost aangerekend.

Website: www.theatrium.be

Ticketlijn: 015/33.03.17

 

 

Dit lijkt me een top-avond te kunnen worden!!!!

Wel een beetje jammer van die locatie;.... als er nu één zaal is in Mechelen die ik zoveel mogelijk mijd is het wel Theatrium - maar ik check de datum en zal nog eens een poging ondernemen. 'Alles voor de muziek' - toch als de agenda het toelaat ;-))