Het muzikale huwelijk van The Colorist & Cibelle: intens, energiek en sensueelEen zeskoppig orkest onder leiding van Kobe Proesmans en Aarich Jespers, blazers, klavieren en vooral veel percussie, aangevuld met de fraaie verschijning van de Braziliaanse Cibelle Cavalli, met prachtige stem. Jazz, Lounge, electronica... The Colorist featuring Cibelle was bevreemdend en tegelijk uitnodigend, extreem ritmisch en sensueel, vrijdagavond 3 oktober bij kc nOna.

Je kwam ogen te kort om de vele, vaak zelfgebouwde akoestische percussie-instrumenten te bewonderen van The Colorist. Samen met de klavieren en blazers, afwisselend gespeeld door de verschillende bandleden (elke muzikant bespeelde elk instrument), zorgde dit voor een klankpalet dat soms naar het klassieke neigde maar vaker aanleunde bij jazz en lounge. Het was een enorm ritmische en intense ervaring.

The Colorist wisselden de eigen composities en improvisaties op de thema's af met energieke herwerkingen van de songs van Cibelle. De mooie stem van Cibelle Cavalli, puur of 'live vervormd' met electronica en gelooped ging in een fijn debat met de pertinente percussie van Proesmans & co. Op het album 'Aunbindinga' (2013) zijn de songs van Cibelle in een strak electronisch jasje gegoten, vaak met een vette harde dance beat. In de live-herwerking met The Colorist, lijken de songs rijker en voller en ademen ze veel meer. Maar dat brengt jullie verslaggever op zijn absolute dada: niets beter dan het live-momentum!

Het samenwerkingsproject van The Colorist feat. Cibelle klonk erg lekker en aanstekelijk en soms wou je die zitjes wég en een dansje plaatsen. Het optreden nam je mee op een aparte compacte muzikale reis en iedereen bleef aan boord. Experimenteel en toch toegankelijk. Met maar een dik uurtje was het optreden erg kort, maar heel intens en puur.

Hopelijk brengen The Colorist & Cibelle een live-registratie uit van deze mini-tour. Al zal dat niet evident zijn want de agenda van Proesmans en de zijnen zit al tjokvol met veel projecten.

Een impressie van de Cibelle-sound, zonder het live-instrumentarium van The Colorist en met vette dance-beats kun je beluisteren via dit fragment (OYL - van het album "Aunbindinga", 2013 uit op Crammed Discs).

 © Mark Van Mullem