Marnixring Gaston Feremans huldigt naamgever met klassiek concert

Zondag 12 oktober 2014 herdenkt Marnixring Mechelen Gaston Feremans zijn naamgever, Mechels toondichter Gaston Feremans die vijftig jaar geleden overleed. Het Vlaams-Brabants Symfonie Orkest onder leiding van Rik Ghesquire brengt symfonisch werk in de historische podiumzaal van het Sint-Romboutscollege.

Vanaf 15 uur laat het orkest Gaston Feremans' 'In Memoriam César Franck' , 'Vlaamse Dansen' (Jan Blockx), 'Maritieme Ouverture De Blinckaert' (Jurgen De Pillecyn) en 'Coriolanus' van 'Mechelaar' Ludwig van Beethoven op je los. Een mooi muzikaal palet om de zondagnamiddag te vullen dus. Na het concert kan er nog een drankje worden genuttigd in de bodega.

Ondanks het feit dat hij niet ouder werd dan 56 jaar en getart door vele tegenslagen, slaagde Gaston Feremans erin een aantal markante composities te realiseren. Het beste voorbeeld is misschien wel  zijn 'magnum opus', 'Het Bronzen Hart'. In 2007 liet Marnixring Gaston Feremans dit grootse oratorium tweemaal uitvoeren, in de Mechelse Sint-Romboutskathedraal en in de Christus-Koning-kerk te Antwerpen. Een goede 350 uitvoerders brachten dit werk voor 1.700 toehoorders!
Gaston Feremans werd ook bekend als toondichter van Het Gebed voor het Vaderland, een hymne op tekst van Remi Piryns.
Practica voor zondag: Kaarten kosten € 25 in voorverkoop (€ 28 aan de kassa) en zijn te verkrijgen bij: UiT in Mechelen; t 070 222 800, e uit@mechelen.be of bij Marnixring Mechelen Gaston Feremans; t 0475 86 87 20, e mr.feremans@gmail.com


tekst © Markec
beelden © Marnixring Gaston Feremans