500 Sint-Romboutstorens!

  

(foto's: Jan Smets)

Voor de leukste Mechelse tentoonstelling van dit moment moet je in de Keldermansvleugel van ons stadhuis zijn.  Zowat 500 Sint-Romboutstorens weten de bezoekers te verrassen, wedijverend in originaliteit en fantasierijke uitvoering.  Mechelen  Kinderstad is op zoek naar een nieuwe huisstijl.  Hierbij hoort ook een nieuw logo.  Nog niet zo lang geleden lanceerde men daarom een grote ontwerpwedstrijd voor jong en oud.  Centraal staat de Sint-Romboutstoren.  Hoe kan het ook anders?  Deze toren is immers hét symbool van onze stad...  Tot 5 november kan je nog een kijkje komen nemen op deze expo die maandag werd geopend.  En... je kan zélf mee bepalen welke ontwerpen bekroond mogen worden!  Ik deed het alvast, en kon m'n bewondering niet onderdrukken voor het talent van de jonge Maneblussertjes!

 

 

 

Ik wordt op een enthousiaste manier ontvangen door twee monitoren van de speelpleinwerking Villa 32 - Kathleen Fillée en Oussama Sakkali.  Ze zijn twee van de vrijwilligers die de taak op zich hebben genomen om de bezoekers gastvrij te ontvangen en uitleg te geven bij het project.  Ze doen dit met verve: sympathiek en gedreven.  Een pluim!

 

Er komen héél wat mensen kijken - zowel Mechelaars als toeristen uit binnen-en buitenland.  Op de openingsdag, maandag, telden we 126 bezoekers, en gisteren kwamen hier m140 bezoekers over de vloer.  En wat leuk is: we horen erg veel positieve reacties.  Deze expo kan nog tot woensdag 5 november - tot 12 uur bezocht worden, en dit alle dagen van 9 uur tot 17 uur.  Ook in het weekend.  Volgende week woensdag worden om 17uur de publieksprijzen uitgereikt.  Er zijn vier prijzen voor verschillende leeftijdscategoriëen individuele deelnemertjes, en één voor een winnende klas.  Die mag dan op uitstap naar Planckendael.  Ook mensen met een beperking, studenten van Thomas Moore en volwassenen hebben deelgenomen...

 

Terwijl ondertussen een aantal Engelstalige toeristen binnenkomen, en Kathleen hen in hun taal tekst en uitleg geven, loop ik langs de vele kleurrijke tekeningen en maquettes...  Ik ben aangenaam verrast.

Het wordt een moeilijke keuze om vier favorieten te nomineren.  Ik kreeg van Kathleen en Oussama - net zoals iedereen - een blaadje met vier ronde stickertjes.  Deze mag ik kleven bij de kunstwerkjes die me het meest aanspreken. 

 

Woensdag 7 november weten we wie de bezoekers nomineren.  Maar sowieso verdient volgens mij iedereen wel een prijs.  De kwaliteit van het getoonde is immers heel hoog.  Het nieuwe logo wordt pas gelanceerd in 2015 en zal gebruikt worden in de toekomstige communicatie en marketing van Mechelen Kinderstad.

 

Ik toon je graag een kleine en eigen-zinnige selectie uit de tentoonstelling.  Als smaakmaker.  Maar ga beslist zélf eens een kijkje nemen.  Het loont méér dan de moeite!

 

  

  

 

  

  

 

niet te missen!

 

 

 

 

Mooi initiatief.

Er zitten daar enkele schitterende tekeningen tussen.