Uit zonder Uitlaat lokt velen naar het centrum

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Een erg geslaagde, ontspannen editie van Uit zonder Uitlaat, lokte vele duizenden naar het stadscentrum van Mechelen, dat - jawel - tegen alle verwachtingen in toch nét wat zonniger kleurde dan voorspeld.  Het startte allemaal met een fikse regenbui, maar daarna werd de kraan toegedraaid, en werd het een heerlijke zon-dag op de scharnier tussen zomer en herfst.  Een autovrij Mechelen werd gesmaakt door de bezoekers die te voet of per fiets naar het centrum kwamen afgezakt, om te kuieren, te sporten, een terrasje te bezoeken, en info bijeen te sprokkelen aan de vele standjes.  Bovendien werd ook een orgelpunt gezet achter de actie 'De Mensen maken de stad'.  Zo verrees op de Grote Markt een kunstwerk - een 'miniMechelen', waarbij de bouwstenen de mensen - miniMechelaars - zélf waren.

 

  

  

 

Uit zonder Uitlaat ging door van 13 uur tot 18 uur.  Tot dan waren de ondergrondse parkings dicht.  Voetgangers en fietsers genoten - net zoals in andere gemeenten van ons land - van een autovrije binnenstad.  Tal van activiteiten bekoorden de velen die ze bezochten.  

Er was een grote Sportmarkt, waar je kon kennis maken met zo'n dertigtal sporten.  Culturele verenigingen toonden waarmee ze je het volgend jaar, en lang daarna, zouden kunnen boeien...

In de Lange Schipstraat zette het Sociaal Huis Mechelen (want dit is de gloednieuwe naam van het OCMW) haar deuren open.

In de Kruidtuin wist Villa Botanique de kleinsten te vermaken met tal van uitdagingen.  Mechelen Kinderstad deed hier haar reputatie eer aan.

Themawandelingen lieten je Mechelen verkennen en op een andere manier beleven.

Leuk was ook de Autodeelmarkt.  Dagelijks delen in onze stad zo'n 112 families hun auto.  Hierover kon info worden gewonnen.  En: er waren heel wat belangstellenden!

Een modeshow voor allerhande fietsen was een gesmaakt intermezzo, en al wat verder met tweewielers iets te maken had, kon je er eveneens vinden...

 

Optredens, straatmuzikanten, koren, en véél meer wisten de Maneblussers en de bezoekers van buiten Mechelen, te verleiden van Korenmarkt tot Veemarkt: Een stad als één groot complexloos feestgebeuren.  Hoogst genietbaar bij welwillend weer!

 

  

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Op de Grote Markt speelde The Whodads ten dans, op een podium dat wat aan een springkasteel deed denken ... wat de zanger/gitarist deed besluiten om de aanwezige danslustigen uit te nodigen: 'wie wil komen meedansen op ons springkasteel, moet eerst z'n schoenen uitdoen ...'

The Whodads hadden een special guest meegebracht, Charlotte Adigéry uit ... Gent!

Een stomende smeltkroes van jazz, mambo, latin en surf kon op flink wat fans rekenen.

Ook uit ietwat onverwachte hoek ...

Of er ook gedanst mocht worden wou iemand voor het podium weten ... 'Dansen? Neen ... of toch wel! Dansen wel ... niet met den auto ist vandaag ...'

Voor en na strooide DJ Tom Kestens met muziekjes in het rond!

Foto's: Troostie

Dat ID van dat "springkasteel"-podium vond ik geniaal gevonden !

:-)

Foto Gimycko

Hier Charlotte Adigéry.

Een nieuw talent ?