Oproep

met categorie:  

Oproep aan alle dieven en overvallers ten lande : Kom niet naar Mechelen !

De Mechelse kleine zelfstandige is – in zijn winkel – niet enkel voorzien van sloten, afroomkluizen en alarmsystemen, maar werkt ook samen met de lokale politie d.m.v. het Buurt Informatie Netwerk voor Zelfstandigen (BIN-Z) en het Buurt Informatie Netwerk voor Horecazaken (BIN-H).

Tevens meldt elke aangesloten handelaar en horecauitbater abnormaal gedrag of een onveilige situatie aan de politie waarna deze de melding doorstuurt naar ALLE leden van het netwerk !

BIN-Mechelen

Maar ook is de kleine Mechelse zelfstandige van geen kleintje vervaardigd, want enkele dagen geleden nog werd een randdebiel, die het aandurfde om een kledingzaak in Mechelen te overvallen, voorzien van een serieus pak slaag en was zijn buit nul-komma-nul euro !

Artikel in GVA

Vermoedelijk was de medewerker van die kledingzaak nog opgeleid door Felix De Smedt, maar dit terzijde...

Dus... Poten af van Mechelen !  Capisce ?

(Tot zover deze mededeling)

tis triest ! tis triest !

Ge werkt u de pleuris om uwen boter'am te verdienen en hup...

Overval 't Winkeltje Korenmarkt

Oppakken en achter de 51 ste breedtegraad sturen. Hallo Bart.

Oproep aan alle zelfstandige nijveraars uit het Land van Mechelen :

Fotografeer of film je zaak, winkel of café !
Niet enkel langs den buitenkant, maar ook en vooral langs den binnenkant !

Pleur die foto's maar massaal op Flickr met de tag "Mechelen" of geef ze aan de Erfgoedcel / Beeldbank en zet je films op YouTube of Vimeo.  Want die beelden behoren tot het Mechels Commercieel Erfgoed en zijn gegeerd wanneer jullie er niet meer zouden zijn of ermee ophouden.

Misschien moeten jullie het anders maar eens vragen aan al die Mechelse (Flickr)fotografen of (amateur)filmers.  Die zullen met plezier jullie winkel op gevoelige plaat komen vastleggen.

Het argument "daar hebben we geen tijd voor" gaat niet op want tegenwoordig wordt beeldmateriaal ook gevraagd door de verzekeringen bij brand en/of overvallen.  En het is nog een leuke vorm van reclame ook.

De Mechelaar, nu en in de toekomst, zal jullie eeuwig dankbaar zijn !

:-)

Voorbeeld hieronder : 

Drukkerij, papierhandel, inlijstingen en boekbinder Steemans uit de Merodestraat 58 (Jaar onbekend)

Misschien moet je zélf maar eens beginnen 'pleuren' ;-) als je hier zoveel belang aan hecht...

@ Jans :

Ben zonet ne Kouwe Pla gaan halen in de Smatch en dan loopt ge voorbij die winkels en dan kriebelen mijn vingers om niet enkel den buitenkant maar ook de binnenkant van al die handelszaken op gevoelige plaat vast te leggen.

Maar ge moogt dat niet of ge durft dat niet vragen, hé !

;-)

Voorbeeld hieronder :

Bakkerij Mens

Ik zou de mensen eerder meegeven: vraag het aan Gimycko, die kan dat goed, het is zijn ID ook bovendien, dus je hoeft 'm niets meer uit te leggen! Die anderen hebben er toch geen tijd of goesting voor ;-)

@ Alex : Binnenkort gaat Gimycko GoPro (mirror) !

:-)

De foto van drukkerij Steemans was te koop bij veilinghuis Delcampe en is volgens mij tijdens de veiling van het net geplukt. De nieuwe eigenaar zal niet gelukkig zijn als hij merkt dat die foto op Mechelen blogt verschijnt.

Hoera !

Een Mechelse zaak staat in the picture (en komt binnenkort op het kleine scherm) !

Good2Be

Gimcko heeft gelijk.  Hier weeral nen onnoezele

http://www.gva.be/cnt/dmf20141007_01307547/inbrekers-slaan-vijfde-keer-t...

@jan uit mechelen (niet gecontroleert)                 


even ter overweging 

Godverdoemme Gim, denkte ga na da waole gin gazet leize of ni na den radiou leustere?  M'emme zelfs nen televeeze.... Aoft er na astembleeft na is mé oep mé iel den taod de gazette of Wikipedia te kopiëre of leisde ga oe aoge misschin zoe geire?

 

en dan moogt ge daar,, van mijneer kokken, niks op zeggen hier op den blog, ofwa?

Natuurlijk mag er hier iets over gezegd worden, als het relevant is m.b.t. het onderwerp van de rubriek. Niet alleen Roger was het ferm beu om na iedere serieuzere bijdrage op het blog een reactie van Gimycko met slechts een tekstje letterlijk uit de iedereen bekende Wikipedia over een pas op het blog verschenen term, ofwel met slechts een link naar een nieuwsbericht, te zien verschijnen: Iedereen kent de gewone nieuwsmedia en we maken zelf wel uit welke we wanneer raadplegen. Het blog dient om de (liefst boeiende) visie ter zake van bloggers te vernemen en details die niet meteen in elke encyclopedie of in de recentste pers te vinden zijn. Louter "Vind ik tof" hoort op andere sites en "weer een onnozelaar" of "X heeft gelijk" valt in die categorie. Hier hoort men minstens eventjes nader uit te leggen waarom men zulks vindt, en dan liefst niet als dat bij voorbaat voor iedereen duidelijk was.

some, maar dan worden de reacties soms wel heeeeeeeeeeeel lang.  En die leest niemand helemaal.  Een link moet ge niet aanklikken als ge niet wilt, he.

Wie te lui is om zelf iets heel eenvoudig op te zoeken in Wikipedia en zich al evenmin in het gewone dagdagelijkse nieuws interesseert, zal ook die links tijdverlies vinden. De anderen kiezen zelf wat ze in Wikipedia of elders opzoeken, en/of kennen het recent nieuws al zodra Gimycko dat kent. Die aldus voor quasi iedereen onnuttige reacties storen omdat men elke reactie in de rechterkolom ziet staan en dan volgt omdat men iets boeiender hoopt te vinden.

Lange bijdragen worden slechts gelezen door wie net met dat topic erg begaan is, de anderen mogen erover kijken; dat beseft ook de schrijver wel. Zeer korte kunnen zeker ook interessant zijn, maar moeten toch wel iets aan inhoud bieden.

In a nutshell :

If you don't like my style, dan ga je maar fietsen.

't Valt niet direct op maar de Gim heeft een blauw gevoel voor humor.

Seg Some, nu slaat ge daar weer een balleke over de Wikipedia hé. Ge weet toch dat daar vele nuttige dingen in staan maar ... ge weet toch ook dat het nauwlettend in het oog gehouden word dat er geen vuil manieren inkomen zoals bijvoorbeeld ..........Wikipedia staat gewoon onder kontrole van de wereld machthebbers. Goed nadenken Some vooraleer te lullen.

As gao da gɘdaan ad, was 't prɘsees ni vuil avans. Ouvɘr Wikipεεdia zit-dɘ d'r ni veir nɘuffɘst, ma d' arteekɘls waada dɘ Gim na linkt gɘun ni gao ouvɘr d' Amεεrikɘunsɘ militeir ɘullɘp an ɘ landɘkɘ langst dɘ Jordaan of zœ.