Maanrock dag 3: op zoek naar muzikaal lekkers

Zondag 31 augustus 2014: de traditionele familiedag op het Groot Podium.

Voor de laatste keer begeven we ons in de muzikale jungle die Mechelen is tijdens Maarock.

                                             

Over de artiesten op het Groot podium heb je al kunnen lezen in het verslag van collega Jan Smets, Troostie verkent onbekendere paden op zoek naar muzikaal lekkers …

 

Kapitein Winokio  (Groot podium 13:30)

                                      


De Kapitein en zijn crew bevaren de wild golvende Grote Markt, op handen gedragen door honderden matrozen (en hun papa’s en mama’s).  De kapitein weet hoe een feestje te bouwen: afsluiten doen ze dan ook met ‘Feest!’ op de tonen van Celebration van Kool & The Gang.

Hydrogen Sea (Feest podium 13:30)
     
Het feestpodium was niet direct de ideale setting voor de fragiele electro van Hydrogen Sea … nochtans een erg mooie set, die beter tot zijn recht had gekomen op het Apart podium. Troostie is fan!

Black Vulture (Apart podium 15:00)
 


De Mechelse Metaltrots laat de Lindepoort op haar grondvesten daveren. Voor het Apart podium is het gezellig druk … laat het headbangen beginnen! Wat een energie straalt er van het podium … Rock on!

Warhola (Apart podium 19:15)
       


Melancholische electro-pop, met 2 ‘levende’ drummers, door de winnaars van Humo’s Rock Rally 2014. Mooi zonder meer.

Hermanos Inglesos (Feest podium 19:30)
 
De broers hebben een lastige klant aan de regen … de Ijzerenleen lijkt één grote paraplu geworden. Ook deze keer is aan het Feest podium het publiek interessanter dan de artiest(en) op het podium.

GIRL (Apart podium 21:00)
 
GIRL mixt volgens hun zanger rock met pop met whatever … volgens iemand uit het publiek was het ‘sexy music’. Ze hebben allebei gelijk.

Flatcat (Apart podium 23:30)


Afsluiter van Maanrock 2014 werd voor Troostie de Brugse punkrock van Flatcat. De zanger voelde nog de naweeën van een nachtje doordoen op Jabbeke kermis … De spirit was nog ‘strong’ maar het lichaam wilde niet zo vlot meer mee … Toch een leuk feestje onder de grote lindeboom.