Hoe laat is het?

met categorie:  

      

1.                                                      2.                                                      3.

Wie kan iets meer vertellen over de volgende 15  'uurwerken'?  Je kan ze allemaal vinden in Mechelen...  Stuur je antwoorden naar: janannemie@hotmail.com      Oplossingen dus niet op Mechelenblogt gooien aub...

We willen allemaal wijzer worden...

 

       

4.                                                       5.                                                           6.

      

7.                                                       8.                                                          9.

       

10.                                                      11.                                                       12.

       

13.                                                   14.                                                      15.

 

 

Veel succes!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Malenie komt als eerste over de streep.  Ze behaalt 15/15.  Proficiat!

Wat een torenuurwerkhype al niet doet met een mens...

;-)

Ik moet al geruime tijd meer onthaast zijn dan ik zelf besefte. Blijkbaar kijk ik niet naar wijzerplaten want slechts 2 meen ik op 't eerste zicht te herkennen. Als die vier van een heel ruime decameter er komen, zal het geen moment te vroeg zijn. ;-)

nocthans some human jij leest toch ook regelmatig hier

heb er maar twee echt nagekeken wegens lichte twijfel

komt ervan als je geen uurwerk draagt 

@ malenie

Ik draag al sinds 2000 geen uurwerk meer. Ik keek naar het uur op de parkeermeters en de laatste jaren naar mijn gsm al ik hem bijheb tenminste.

Ik herken er ook maar 2.

Roger Kokken geeft 10 juiste antwoorden.

Het komt me wat merkwaardig over, dat Jan Smets op het blog nergens meer van zich liet horen sinds vrijdagmiddag 26/09/2014 - 13:18. Vooral vermits het me zou verwonderen als Roger nog geen verdere poging zou ondernomen hebben en vermits ik zonder twijfel een lijstje met 15 hopelijk goede oplossingen binnenstuurde op 2014-09-27 om 01:29. Misschien hoeft Jan eens te kijken in de 'junk' / 'spam' -folder van zijn e-mailbox of daar iets onterecht verzeilde?

Hij zal ziek zijn, zekers, want ik kwam hem, deze namiddag, nergens tegen op Dwars door Mechelen.

Bedankt voor jullie bezorgdheid  ;-)  En nee: ik was zo gezond als een visje, maar was drie dagen in andere contreien... 

Maar hier heb ik twee andere uitslagen:

 

Some Human: 15/15

Eveline De Haes: 14/15

Mag ik weten welk nummer ik fout had?

nummer 8 Eveline...   ;-)

Aan het world wide web kan het niet gelegen hebben. Was Jan dan buiten onze contreien het uur uit het oog verloren?  Of erger -  had hij gewoon zijn fototoestel met dioptriecorrectie op het oculair thuis vergeten?  :-)

;-)

PS: Eveline geeft nu ook het laatste juiste antwoord, en haalt hiermee ook 15/15

@ Some, ik heb idd geen verdere pogingen ondernomen.  Ik heb gewoon voor de vuist geantwoord waarvan ik ongeveer zeker was.  Van de rest heb ik geen flauw benul en vermits ik niet in Mechelen kom als het niet strict noodzakelijk is (daar heeft het stadsbestuur wel voor gezorgd) ga ik er ook niet naar op zoek. 

Zopas nog wel eentje gezien dat ik vermoedelijk ken maar waar ik de eerste keer overgekeken heb.

En hiermee komt Roger Kokken o 11/15...    ;-)

 

Was geplaatst op ma, 29/09/2014 - 22:55; link (gecentreerd op het 'kot') toegevoegd.

Ik heb speciaal mijn moeder in de rolstoel een paar straten doorgeduwd om toch maar die dekselse nr. 12 te vinden, tevergeefs. Ik vond 'm later in een omgeving waar Roger nog wel geregeld verschijnt. ;-)

Het was wel interessant, dat stadswandelingetje: Enkele recente ontwikkelingen had ik me tot dan slechts via blogartikels kunnen voorstellen en vond in een klassiek decor nog een glazen kot met toegang naar een (niet publieke) parking van 't Stad. Zou daar nu ook dat Italiaans ontwerpbureau achter gezeten hebben of kon men met eigen personeel de slechte voorbeelden volgen?

P.S.: Het bovenstaande verscheen al ruim twee uur geleden. Ik vrees Roger op een verkeerd spoor gezet te hebben, want nr. 12 is niet waar we mekaar ooit tegenkwamen. Voor de andere ben ik mijn sofa niet uit geweest want ik had beseft dat het luilekker zonder gokken moest kunnen.

Hier is dan de oplossing:

1. Sint-Petrus en Pauluskerk

2. Sint-Jan Berchmanskerk

3. stadhuis

4. oud centraal station (maquette Spoorwegmuseum)

5. uurwerkkamer Sint-Romboutstoren

6. OLV-over-de-Dijlekerk (torenuurwerk opgeslagen in de toren)

7. Huis De Clippel Korenmarkt (Michiels)

8. Schaalstraat (atelier Jozef Op de Beeck)

9. Sint-Libertuskerk

10. Sint-Niklaaskerk Leest

11. Sint-Martinuskerk Hombeek

12. (Korte) Bruul

13. Centraal Station

14. restanten torenuurwerk Sint-Romboutstoren (toen nog liggend bij Michiels)

15. OLV-gasthuis Keizerstraat

@Roger Kokken: Je had je per e-mail afgevraagd waar jij volgens mij zoal geregeld verschijnt... Hier op Mechelen Blogt, natuurlijk. Het nr. 12 in de zogenaamde korte Bruul nr. 8, gekend als 'Govani Schoenen', zie je hier. Zeker ken je die en merkte je dat horloge al eerder op, ziehier het bewijs. Uit je mailtje bleek trouwens dat je die net geraden had.

Eerder had ik (soms tot Rogers ongenoegen) wel eens 'malenie' op weg geholpen bij rarara's. Ditmaal heb ik alles aan haar te danken, want ik dacht eerst mijn kat te sturen. Toch bleken onstellend weinig bloggers eraan te willen beginnen, dus zal haar zeer vroege hint door vrijwel iedereen over het hoofd gezien zijn - wat volgens mij normaal is: Slechts voor wie eigenlijk al in de goeie richting denkt, lijkt een hint een weggever. Aangezien Jan Smets op het blog zoveel eigen foto's publiceert, wist ik met malenies aanmoediging dat ik het niet te ver moest gaan zoeken en quasi alle antwoorden op het blog moest kunnen vinden. Speuren in categories als bijvoorbeeld 'architectuur', 'gebouwen'... toonde me meestal dat een genummerde foto een uitsnede is uit eentje die op Mechelen Blogt was verschenen.

Bij nr. 4 blijft me een vraag: De maquette van het voormalig station Mechelen Centraal stond in het spoorwegmuseum De Mijlpaal en was in 2010 in Lamot tentoongesteld. Waar is die sinds in oktober 2011 het museum sloot?