Carl Cleves en Parissa Bouas op 4 oktober in CC

met categorie:  

Singer-songwriter Carl Cleves woont al vele jaren in Australië maar werd als Carl Van Hoogenbemt geboren en getogen in Mechelen. Als jurist was hij voorbestemd voor magistratuur of advocatuur. Carl trok echter de wijde wereld in, op zoek naar avontuur en vooral muziek. Zuid-Afrika, India, Australië, Brazilië, Fidji en Madagaskar. Als een bal in een flipperkast stuiterde hij over de planeet. Soms reisde hij als alleenstaande vader met zijn zoontje, soms alleen vergezeld van zijn onafscheidelijke gitaar..Bij een vorige passage drie jaar geleden mocht ik hem samen met zijn muze en zangeres Parissa Bouas voor De Morgen interviewen. Het werd een wererldomvattend gesprek over muziek en vooral  'tarab', passie en vervoering. Te lezen via onderstaande link:

http://www.erikraspoet.be/?page_id=122

Die  vorige passage van Carl Cleeves & Parissa Bouas (in 2011, inderdaad drie jaar geleden) ging niet onopgemerkt voorbij en daarover schreef ik een verslagje op deze blog:

http://www.mechelenblogt.be/2011/11/carl-cleves-parissa-bouas-true-stori...

Leuk die link naar het interview, dat moet ik toen gemist hebben - bedankt! Ga ik meteen lezen...

En welkom als blogger!

Wie het toen miste kan dus nu best eens gaan kijken...

Tiens, is dat de broer van rechter Eric Van Hoogenbemt? Indien ja dan is hij samen met Paul Famaey  mij in 1958 komen vragen om lid te worden van de Mechelse Tennis en Hockeyclub.

Dank voor de reactie. Je hebt het destijds niet gemist, om de simpele reden dat het nooit werd gepubliceerd. Het lag klaar bij De Morgen, netjes opgemaakt en van foto's voorzien. Helaas, door een onvoorziene gebeurtenis (een bloedige schietpartij in Luik, als ik me goed herinner) werd het door de actualiteit naar de achtergornd verdrongen. Waarna het dan weer in de geformatteerde drukte van kerst- en nieuwjaar met haar verplichte interviews en jaaroverzichten belandde. En verzoop. Het leidt wel al twee jaar een eigen leven in de luwte van mijn eigen website.

 

@ Roger

 

Eric is inderdaad de broer van Carl, maar of die nog steeds onder ons is betwijfel ik. Ik ken Eric van toen ie nog rechtenstudent was en bijna dagelijks een kickermatchke kwam spelen bij Charly & Simonne in de Barcelone.

Paul Famaey  was ook een regelmatige klant in die zaak. Ook Franz Marrijnen de regisseur was daar een bijna dagelijkse klant.

Over mezelf kan ik alleen kwijt dat ik daar ook mééééénig uur heb gesleten ... Et alors...?! We waren jong en er was niet zoveel anders in die jaren.

Effe Off-Topic :

Franz Marijnen 70 - Cobra : Franz Marijnen

I.v.m. Paul Famaey vind ik ene Luc Famaey (broer misschien) en een InMemoriam.be van ene Madeleine Van Hoogenbemt (...kinderen en kleinkinderen Paul en Godelieve Famaey-Deprins... - familie misschien)

jef, stond er bij jullie dan geen sjotterke ? 't ist maar een vraag hoor.

@gimycko: ga je nu bij elke familienaam die hier verschijnt gans de doopceel bovenhalen?

Kurieuzeneuze mosterdpot! ;-)
 

 

@ Jokke : Ja, mijnheer.

;-)