Affiche

xxx

 

Noa wee oorlog ??? Noa dasse er in de Nekker gaan mee stoppe, da wee. Het komt er langs de strot oat. Gisteren het veurspel oep de Viemèt en gien iene fotograf te bespeuren. Ma wa ni is kan misschien nog komme. Heeft er iemand beellekes van ? Goa mescheen Gim ?

De kreet "Nooit meer oorlog" van de Vlaamse frontsoldaten klinkt tegenwoordig meer dan ooit !

Maar niet overal.

Ik vond - eerlijk gezegd - de betoging van gisteren wat magertjes want maar 700 mensen.  En alhoewel ik in de binnenstad rondliep, heb ik ze gemist.

Hopelijk wordt de boodschap - door de linkse goegemeente - niet afgedaan als een zoveelste fait-divers.

Wedden dat er vandaag MEER mensen in Mechelen zullen zijn voor een
"non-evenement" als Dwars Door Mechelen !

ge zijt er wel vroeg bij hé Gym.  Dat is pas over anderhalf maand !

@Gimycko:

Ik kan me er niet over verwonderen, wel over verheugen, dat er niet meer dan 700 mensen betoogden tegen christenvervolging. Fatsoenlijke mensen zouden betogen tegen vervolging van gelijk welke filosofische of godsdienstige overtuiging. Op een moment dat I.S. iedereen kapotmaakt die niet precies de eigen sektarische islamvariant verheerlijkt, is uitdrukkelijk  bescherming van louter de eigen geloofsgenoten eisen, ideologisch nauwelijks beter dan de I.S.-moordenaars na hun oude dag een maagdenrijke hemel toewensen.

Critici van extreem christen wezen, zijn voor jou de "linkse goegemeente". Links/rechts heeft er niets mee te zien, maar 't plaatst jou wel in een hoekje. Wou je stellen dat "Nooit meer oorlog" iets was dat de "linkse goegemeente" onbelangrijk zou gevonden hebben? De afkeer van onder meer links voor de IJzerwaken heeft wel heel andere gronden dan die inscriptie in de toren. Overigens is "linkse goegemeente" een contradictio in terminis behoudens in de waan van extreemrechts.

Al bij al een opmerkelijk credo.

@ SH : Laat die term "sektarisch" maar vallen, hoor.

Enkele maanden geleden had nog nooit iemand gehoord over Jezidi's (de geschiedenis van de Christenen in het MO door de eeuwen heen is gekend).  Misschien is een oorlog tegen een vreselijke dictator een "nobel" doel, maar het aanvallen en de ethnical cleansing van zachte doelen (mensen, hun cultuur en het Erfgoed van de Mensheid) is dat niet.  Misschien te vergelijken met de einsatzgruppen, de Handschar-divisie en de Marocchinate.

De betogers hadden tenminste met 1 miljoen moeten geweest zijn en dit in de Hoofdstad van Europa.  En met het nodige film-en beeldmateriaal zou dat een krachtig wedersignaal geweest zijn, o.a. op de sociale media tegen zowel de oorlog als tegen de zuiveringen.

Hadden al die lopers van Dwars Door Mechelen nu massaal een "Christen-T-Shirt" aangetrokken, dan was dat al een krachtig signaal geweest.

Bruce - War

Gim, zal ik de afdeling psychiatrie eens bellen ? Vroeger zegden de mensen : die moet naar Geel.

Even een conclusie maken: in Mechelen 's zaterdags 750 betogers tegen mensenmoorden en 's zondags in Brussel 7500 manifestanten tegen het onverdoofd slachten van dieren: dus is blijkbaar een dier 10 maal belangrijker dan een mens....of de emocratie nog maar eens op wandel!!

@ Anoniem :

Die gedachte was ook bij mij al opgekomen.

Misschien was de term "linkse goegemeente" hierboven wat beladen.

Geenstijl.nl noemt ze bijv. de "Bakfietsgeneratie" of de "Wegkijkers".

@Gimicko: I.S. is volgens jou NIET sektarisch. Hoe verklaar je dan dat ik nog leef wijl ik de laatste jaren de helft van de tijd in een overwegend islamitische streek gewoond heb? Straf, ik werd er zelfs niet scheef bekeken. Mijn huidige moslimburen, -bakker en -kruidenier en hun hier gebleven kinderen lijken me ook al niet te belagen.

@Anoniem 7: Het is een rare prestatie van je om in zo weinig woorden 4 kapitale logische fouten te maken, tenzij die knap bewust gemaakt werden met de bedoeling te misleiden:

1) De betoging te Mechelen was tegen het vermoorden van een uitdrukkelijk omschreven groep mensen, zonder zich om het gelijke lot van de vele andere even onschuldige slachtoffers te bekommeren. Die houding kan gelukkig slechts zeer weinigen bekoren.

2) Brussel heeft meer dan 10 x het aantal inwoners van Mechelen, dus betekent 7500 daar minder bijval dan 750 hier.

3) Brussel heeft een centrumfunctie die van heinde en verre mensen daar laat toestromen om te betogen voor of tegen een of ander thema. Mechelen speelt nooit die rol. Elke nationale betoging brengt meer volk op de been dan die van inwoners van een provinciestad, ongeacht de thema's.

4) Deelname aan een betoging wegens een bepaald thema houdt niet in dat geen ander thema belangrijker zou zijn. Slechts als dezelfde mensen in dezelfde omgeving een keuze zouden moeten en kunnen maken, zou een vergelijking van de toeloop correct zijn.

Protesteren tegen de vervolging van christenen in de schaduw van een 100 meterige kerktoren.

het heeft iets ironisch

Uitleggen kan hij wel, die SOme .  Lijkt Obama wel!

Oorlogstuig te Mechelen...

Foto Gimycko

Voor zij, die het allemaal nog eens willen nalezen, hieronder het boek van Geert...

Geert Clerbout - Oorlog aan de Dijle

cool

Hieronder een Must-See filmpke ( 9:27 ) van ons Mechelen in Wereldoorlog I

Rik Wouters en Co - Wereldoorlog I

( Het Mechelse gedeelte begint vanaf 5:00 - Geüpload door Bart Stroobants )

Must see... dat is niet overdreven. Ook het eerste stuk, met op 1'30" forten van Walem en Katelijne.

Ook het "Gedonder aan Coloma" is erin te zien ( 1:37 tot 1:49 ) !

Hieronder nog even het promo-filmpje van de Rotaryclub voor het evenement...

Oorlog aan de Dijle

Haasten voor tickets "Oorlog aan de Dijle"

Nog een week te gaan en dan is het zover.  Geen Mechelaar die deze unieke beleving in klank en beeld mag missen.  "Er zijn nog enkele tickets beschikbaar", waarschuwt Wim Van den Brande van Rotary Club Opsinjoor, "maar er zijn niet plaatsen over.  Als je er nog bij wil zijn, dan is het nu het moment !".

Kaarten voor "Oorlog aan de Dijle" zijn verkrijgbaar op volgende lokaties :

-Carrefour Market - Eikestraat 80, Mechelen
-De Coninck Sanitair - Veemarkt, Mechelen
-Juma BMW - Kruisbaan 125, Mechelen
-Lierse Poort - Liersesteenweg 278, Mechelen
-Stitch&Co - Onze-Lieve-Vrouwestraat 5, Mechelen

Bron : Nieuwsblad