Vernieuwd Maanrock in een 'verdeelde' stad

met categorie:  

Vrijdag 28 augustus 2014: voor het eerst is ook de vrijdagavond deel geworden van het MAANROCK Weekend.
                                             

En deze vrijdagavond is Mechelen verdeeld in twee werelden.

 

De Ijzerenleen is deel van de ‘feestwereld’ inclusief Feest Podium, in de Lindepoort staat het Apart Podium in de ‘apart(e) wereld’.

* in de ‘feestwereld’ weerklinken stuwende beats en dwingende moves, in de ‘apart wereld’ soulvolle en swingende muziekjes;

* in de “apart wereld” maakte uw reporter fijne kiekjes van de artiesten op het podium, in de ‘feestwereld’ is het publiek veel interessanter om te fotograferen dan de DJ’s op het podium;

Onnodig te zeggen dat er geen massale volksverhuizingen plaatshadden tussen beide podia …

Maar voor wie zonder oogkleppen (maar met oordoppen) over MAANROCK 2014 rondliep, viel er heel wat leuks te beleven. Uw reporter neemt u mee en serveert u ‘the best of both worlds’.

Buscemi (Feest podium 19:00)
   
Buscemi moet een extra tandje bijsteken om het met mondjesmaat toekomende publiek mee te krijgen. Tegen het einde van de set is de Ijzerenleen aardig volgelopen. Het feestje is begonnen!

Dunja & Band (Apart podium 19:45)
 
Dunja, Bekende Mechelse, heeft een warme stem neemt haar publiek mee naar het ‘land van crooners en standards ‘. Met een mooie Beyoncé-cover van ‘Crazy in love’.

Lester Williams (Feest podium 20:00)
    
Zware bassen en zomerse danseressen … meer moet dat soms niet zijn …

Coely (Feest podium 21:00)
 
Soulful hiphop van deze Antwerpse. De temperatuur ging terplekke met enkele graden de hoogte in …

Wayne Gidden (Apart podium 20:50)
 
Akoestische soul en blues uit Londen … één man met zijn gitaar, en wat een stem … met o.a. een song voor zijn favoriete bokser ‘Sugar Ray’, een Radiohead-cover en ‘Night Train’. Voor fijnproevers.

Rawhide (Apart podium 22:10)
 
Met de hernieuwde belangstelling voor bluegrass door ‘The Broken Circle Breakdown’ met bezieler Bjorn Eriksson (Eriksson Delcroix), staat hier niet onverdiend ‘Rawhide’ (met in hun rangen Bert van Bortel, ook gitarist bij ‘The Broken Circle Breakdown Bluegrass Band’). Rootsmuziek en harmonieën van de bovenste plank. Afsluiten deden ze met  ‘I was made for loving you’ van KISS in een country-jasje.

Billie Kawende (Apart podium 23:25)
    
 
Een groovy madam die direct de vlam in de pan liet slaan … Afrikaanse roots met soul en jazz in een grote melting pot … smullen maar!

Gunther D & Skyve (Feest podium 23:30)
   

 
De avond sluiten we af met Gunther D, enfant terrible van Studio Brussel en sfeermaker eerste klas. De kolkende Ijzerenleen eet uit zijn hand … ALLEJOPPA !!!  We sluiten dag 1 af met ‘You never walk alone’ … CU morgen terug MAANROCK.

Heel mooi, Troostie !  Meer van dat !

:-)

Bedankt voor dit verslag! Enne..welkom als blogger. Je lijkt een prima aanwinst! ;-)