Jazzathome blaast 10 kaarsjes uit en trakteert op feesteditie: Jazz meets ClassicJazzathome wordt tien jaar
en dat zal Mechelen geweten hebben. Voor het eerst loopt het festival over twee dagen, zaterdag 13 en zondag 14 september 2014. Thema van de feesteditie is ‘Jazz meets classic’.

Met op zaterdag muziek langsheen het Dijlepad en 's avonds de avondapotheose 'Jazz meets classic' en op zondag de gekende en geroemde huiskamerconcerten op unieke locaties.Zaterdag 13 september gaat Jazzathome om 17.30 van start met een gratis muzikaal aperitief op het Dijlepad. Op vier schilderachtige locaties op en langs het Dijlepad, tussen de Lamot-site en de Fonteinbrug, staan combo’s en ensembles klaar om passanten op een portie jazz of klassiek te vergasten. Degustaties zijn mogelijk in de sponsortenten. Je kunt het evenement ook vanop het water in de speciale Dijleboot bijwonen.

Na het 'muzikale dijleintermezzo' volgt om 20.30 uur een dubbelconcert  'Jazz meets Classic' in de Mechelse Stadsschouwburg. Met voor de pauze 'The Gershwin-Project', waarmee Waldo Geuns (klassieke piano), Piet Vansichen (klassieke zang), Arne Van Coillie (jazzpiano) en Kim Versteynen (jazzzang) een bloemlezing brengen uit het oeuvre van Gershwin. De Amerikaanse componist wist als geen ander klassiek emt jazz te vermengen.

In het tweede deel wordt 'Saxacorda' op het melomanen losgelaten. Saxofonist Ronny Ventat (foto) laat zich omringen door vijf uitstekende kamermuziekmuzikanten: Nathalie Lefin (viool), Elena Lavrenov (viool), Laurence Genevois (altviool), Sigrid Vandenbogaerde (cello) en Nicolas Lehembre (contrabas). Verwacht je aan originele composities met heel wat verrassingen.

Op zondag 14 september geldt de succesformule: exclusieve concertjes op verrassende locaties. Ook nu stel je zelf je jazzparcours samen, en geniet je de muziek bij een glas wijn of bier. Het aanbod werd voor de feesteditie uitgebreid naar 24 bands, verspreid over evenveel privépanden, handelszaken en historische gebouwen die uitzonderlijk toegankelijk zijn. Je kiest er drie uit. Bij het rijke keuze-aanbod ondermeer Ancesthree, Chris Joris & Friends, How Town, André Donni Trio, Belch Quartet, Hoera, Dré Pallemaerts, Evi Roelen & Pierre Anckaert, ..Ontdek alle deelnemende bands: http://www.jazzathome.be/thuisbands.php5


Het eeste optreden vindt plaats van 14.15 tot 15 uur, optreden 2 van 15.45 tot 16.30 en het laatste concert wordt gespeeld van 17.15 tot 18 uur.


Tickets voor de Jazzathome-avond op zaterdag kosten € 20. Hetzelfde bedrag tel je neer voor de drie optredens op zondag.

Meer informatie over groepen, locaties en tickets is te vinden op www.jazzathome.be. Tip: leg online drie namiddagconcerten vast nadat je een ticket hebt gekocht via UiTinMechelen (Hallestraat 2-4-6) of via het Cultuurcentrum (on line tickets). Zondag 14 september reserveren kan ook: vanaf 13.15 uur in de Stadsschouwburg (Keizerstraat 3 te Mechelen).
 

tekst en foto's: © Markec - affiche: © Jazzathome

Super, Mark, bedankt, mooi samengevat.

Ik kan het niet laten, maar het kan belangrijk zijn voor zij die meer van pop dan van jazz of klassiek houden. Het muziekaanbod komt dikwijls heel dicht in de buurt van pop. Bekijk gerust de programmatie op http://www.jazzathome.be. Wie goed kijkt, ziet zelfs Voice van Vlaanderen finaliste Dunja Mees tussen de zondagnamddagartiesten.