Dansen aan de Dijle

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

Het was een gezellige bedoening op de Vismarkt: een zomerse zondagnamiddag met afgeladen terrasjes; alles badend in een opgewekt en af en toe erg nostalgisch sfeertje.  'Dansen aan de Dijle' dat voor de eerste keer werd georganiseerd was een schot in de roos.  Tof!  Het is immers altijd afwachten hoe een nieuw initiatief aanslaat.  Dat deed het dus duidelijk.  Jong en oud waren van de partij om zich te wagen aan danspasjes.  Je hoefde zelfs helemaal geen Fred Astaire of Ginger Rogers te zijn.  Iedereen kon deelnemen aan de gratis initaties waarbij geduldige lesgevers je géén mal figuur lieten slaan.  En zo waren de moedige danslustigen al spoedig onderlegd in Lindy Hop, Lambazouk, Argentijnse Tango en Salsa...  Genoeg om goesting te krijgen om de dansschoenen ook in de toekomst meer aan te binden!   Ook de terrasgangers en passanten hadden er leut in, en zelfs de meest decibel-kritische omwoners van de Haverwerf wisten het leuke gebeuren te smaken.  Dit was hélemaal een 'feestje-op-maat' voor een plein als de Vismarkt...

 

 

 

Na de gratis initiaties tussen 14 uur en 18 uur werd van start gegaan met vrij dansen, en tussendoor waren er dan nog wat demo's.  'Dansen aan de Dijle' was een succes, en mag beslist herhaald worden...

Ik maak een praatje met Steven Huypens, een jongeman uit Waarloosdie de initiatiefnemer is van dit zomerse feestje.

 

 

Dit gebeuren kan een smaakmaker zijn voor wat ik vanaf 15 september in Mechelen opstart.  Dan wil ik immers beginnen met een 'tangoschool'.  Da's nieuw voor Mechelen.  In de grotere steden van ons land bestaat dat, maar hier wil ik dit gat in de markt vullen.  Mechelen verdient dat. Ik was op zoek naar een locatie en  kreeg de bereidwillige medewerking van Alexandra Jacquet van Mille in de Nauwstraat, dat toch wel buiten het culinaire ook een creatief laboratorium is.  Op maandagavonden willen we ons toeleggen op Lindy Hop en op dinsdag komt de tango aan de beurt.  Alle info kan je vinden op de site van Mille of www.elardoroso.com    info@elardoroso.com     Er is echt wel vraag naar.  Het is handig als op voorhand wordt ingeschreven.  En jong en oud zijn welkom!  Om 20 uur is er steeds initatie, en vanaf 21 uur kunnen de halfgevorderden aan de slag!

 

Voor wie al eens wil proeven van wat dit kan betekenen, kan al terecht in Mille voor een zomercursus op 25, 26 en 27 augustus.  Op deze drie avonden leer je de basis van de Argentijnse tango.

 

  (Alexandra Jacquet van Mille)

(Joren en Suzan die de Lindy Hop-lessen geven...)

 

Da's alles voor later.  Voor zij die éénmalig de beentjes wilden uitslaan, was gisteren de Vismarkt de place to be.  Aanstekelijk!   Geniet mee van het gebeuren met deze fotocollage...

 

  

  

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

Een heel mooi initiatief, dat jong en oud amuseerde.  Het weer zat mee.  Alleen jammer dat het podium was uitgerold voor de ondergrondse afval-OCT's van IVAREM.  Die wierpen voortdurend een indringende stank over het podium. Maar dat was het enige minpunt.

Met meest decibelkritische omwonende voel ik mij aangesproken. Maar geen kritiek dit keer. Dit is waar de Vismarkt of de ganse site Lamot zich toe leent. Dit soort activiteiten mogen er meer zijn. De Dijlefeesten en Vispop-Vishop zijn te groot geworden voor deze kleine ruimte, omgeven door appartementen en een seniorie.

 

Dansende Mechelaren... daar maakte Ost al een tekeningetje van !

:-)

Gimycko ??? Welkom thuis.

Merci, Louis.

:-)

BTW : Kan zoiets ook niet georganiseerd worden in Hombeek ?

Enkele planken voor de Kerk en DJ Jos erbijhalen.

Maak er ne soort van boerenkermis van met, naast het dansen, rijstpap en pensen.

Dijlefeesten en Vispop te groot geworden? Toch wel grappig: ik kan mij nog zeer goed herinneren ( want het is nog niet zooo lang geleden ) dat al die mooie appartementen aan de man gebracht werden met argumenten genre: Prachtige ligging in het bruisende centrum van Mechelen, vlakbij de levendige Vismarkt :-) :-)

hey gimycko kom je terug meespelen?

Vorige week waren de leden van Nidagra (nu Simcha) weer van jetje aant geven op de Schoenmarkt...

Foto Gimycko

Gimycko, ik was u al een ganse tijd kwijt !!! Dacht dat ge onder een andere nick-naam op de blog zat. Niet dus. Ik ben blij van u terug on line te mogen begroeten.

 

@Nys Jos:
Gimycko is al sinds vorige maand hyperactief online, en goed bezig!

Jos, hoe wette goa da ?

Danjewel Jan voor het mooie verslag, tot ergens in ons bruisende Mechelen, Alexandra

 

 

(wie maakte er een post uit de naam van Mille?)

@Alexandra Jacquet: Ene 'Mille (niet gecontroleerd)' droeg sinds augustus 2010 al vier keer eerder bij op Mechelen Blogt. Het is nu eenmaal ook een alledaagse mansnaam die voluit met een E begint. Stom vraagje uit benieuwdheid maar een antwoord is helemaal niet verplicht: Ben je een dochter van ene E... wiens verkorte mansnaam, als iemand het in het hoofd zou halen die te gebruiken, met T zou beginnen?

@someHuman: grappig hoe je iets kan begrijpen op een specifieke manier ingegeven door je eigen perspectief. ik ben zaakvoerder van de zaak Mille vandaar mijn vraag en misschein overdreven waakzaamheid.

Mijn vader zijn naam begint met een R en in verkorte versie met een B, zoals we hem altijd ook noemen.... en nu ben ik aan het zoeken naar mannennamen die beginnen met een E en waar een T in voorkomt... en dit ook in verkorte...... ik geraak er niet! én die zou een dochter hebben die naamgenote is? nee geen idee.

@Alexandra Jacquet: Ik was en ben helemaal niet zeker of je een naamgenote hebt met dusdanig genaamde vader, het was een 'long shot'-gok zonder iemands persoonlijke identiteitsgegevens openlijk op het Internet te zwieren. Besef van je interpretatie van 'Mille' had ook bij mij een (klaarblijkelijk al te bizarre) associatieve denkpiste teweeggebracht. ;-)
Tip voor mansnaam: 'ne snelweg'. Tiens, die kan tellen en nu bijna dubbel. :-)

@ Alexandra

De post onder "Mille" zal van onze vriend Mille Van der Taelen zijn.