Bandits spelen pannen van dak in basisschool Ursulinen

met categorie:  

  

(foto's: Jan Smets)

...en dat kan je haast letterlijk nemen.  Alhoewel.  Veel pannen waren op het dak niet te bespeuren.  Laat ons het zo stellen: het dak ging er bijna af toen de waanzinnig populaire tienergroep 'Bandits' die al wel eens de 'jonge Clouseau' of 'de jonge Vlaamse Beatles' wordt genoemd, op het dak van basisschool Ursulinen de Zomer van Mechelen aftrapte.  Het was een schot in de roos op deze laatste schooldag.  Tot op het laatste moment was alles geheim gebleven.  Dat de Bandits vanmorgen 'ergens' in Mechelen gingen optreden, was reeds doorgesijpeld, maar de locatie was nog onbekend.  Pas deze ochtend werd de plaats vrijgegeven via de sociale media.  De jongemannen van de poprockgroep zijn niet alleen 'hot' in heel Vlaanderen, maar zijn bovendien van het Mechelse.  Ze speelden dus zo'n beetje voor een thuispubliek.  De leerlingen van de basisschool, van kleuters tot lagere schoolkinderen (én juffen en meesters!), vonden het geweldig.  En dat was het ook.  Maar met dit optreden werd ook al even vooruit gekeken naar Maanrock.  Immers: vandaag werd dit verrassingsoptreden aangegrepen om nieuwe namen bekend te maken...

 

  

 

Niet alleen de leerlingen en zijn collega's waren erg in de wolken met dit optreden: vooral Marc Baert was in z'n nopjes.  Marc is al jarenlang onderwijzer in deze school en stond ooit aan de wieg van het succesrijke Maanrock.  Nu is Marc terug opgevist als mede-organisator, en mag hij zich mede-iniatiefnemer van de M-CREW, de vrijwilligerswerking voor de Zomer van Mechelen noemen. 

 

Onze basisschool werkt maar al te graag mee. Voor onze leerlingen is dit immers een mooi extraatje.  Hun goesting in de zomer is hiermee alleen maar groter geworden.  We merken dat ook veel jonge mensen zich aanmelden om mee te helpen aan de Zomer is van Mechelen.

  

  

 

De jongens van Bandit doen alvast goesting krijgen in Maanrock.  Immers: op zondag 31 augustus beloven ze de Grote Markt plat te spelen.  Dat doen zij natuurlijk niet alleen.  Vandaag werden ook al enkele andere namen gelost: The Sore Losers, Gunther D & Skyve, TLP en Sam Sparro.  Deze laatste sluit op zaterdag 30 augustus de Grote Markt af...

 

  

 

Voorzitter van mmMechelenFeest, Kristof Calvo, ziet het zo:

 

We willen de hele stad meepakken in De Zomer is van Mechelen.  We willen iedereen bereiken en mensen samenbrengen.  Dan moet je meer doen dan gewoon af en toe namen bekendmaken of affiches hangen.  Vandaar bijvoorbeeld dit verrassingsoptreden...

 

  

 

Deze week kregen alle Mechelaars een affiche van De Zomer is van Mechelen in hun brievenbus via De Nieuwe Maan.  Met Hang de Zomer in 't zicht wil men iedereen aanmoedigen om deze poster uit te hangen.  Negen weken lang wordt er telkens een affiche uitgepikt.  Alle winnaars mogen samen met vier vrienden op vrijdag 30 augustus het exclusieve Maarnroch dansplatform inwijden.

Vanmorgen werd ook de geheel vernieuwde affiche van Maanrock voorgesteld.  Nog tot eind augustus zal deze affiche met art-déco-uil overal opduiken. 

 

  

 

Midden juli wordt de volledige affiche bekend gemaakt.  Dan zal elke Mechelaar weten welke belangrijke namen het lijstje zullen vervoegen op het hoofdpodium.  Ook de programmatie van de zijpodia wordt nu samengestoomd in samenwerking met Casco Phil, Moonclub, Café Malvine, Moonshack en Club Kamikaze.

 

 

Méér info?

 

www.dezomerisvanmechelen.be

 

 

 

 

 

 

The Beatles, U2 en anderen achterna! Tof, zo'n optreden op een dak!  Stereo MC's op Maanrock dus... Wel wel.... Ook The Sore Losers !  Nog benieuwd naar de nog aan te kondigen namen, er mag gerust nog wat meer rock bij... enne... Jazz?

 

Het is wat het is maar laat toch die mijnheer Calvo hier buiten. -) Verdamd nogmahl.