verkiezingsgeschiedenis

met categorie:  

Onderstaand item heb ik altijd bijgehouden:

... met op de keerzijde:

Veel kleine pleziertjes maken één groot plezier! :-)

deze single is wel het origineelste gadget (en dan nog Mechels) gezien heb

Zeer toffe en prachtig item. ik hoop dat er veel reacties komen. 

De E10 werd destijds plechtig geopend door minister De Saeger en ontlastte zo het (drukke?) verkeer op de Mechelse vesten.

@ Marcanne, die single heb ik ook nog op zolder liggen evenals onderstaande die enkele jaren later voor verkiezingspubliciteit moest dienen.

met op de achterkant (flipside voor de anglofielen) een liedje gezongen door Connie

@ Luc, je was me net voor met het plaatsen van dat nepbankbiljet waarop die Adonis afgebeeld stond.

Haha, in de jaren 60 zei Theo Lefevre op de TV dat de soldaten van 1940 mannen met "kiekenborsten" waren, waarop Het Laatste Nieuws de volgende dag een foto van hem publiceerde met als titel "de mooie man".

Die briefjes van 1.000 frank waren wel een knappe stunt. Ik was nog verre van kiesgerechtigd (toen trouwens nog vanaf 21 jaar) maar toch bracht ik die onder vrienden dinsdag nog ter sprake. Ik wist nog wel dat de kop van CVP-er Lefèvre erop stond en het propaganda voor de PVV was, maar hoe die vork juist aan de steel zat was ik kwijt. Het later uitgedeelde hartplaatje van Louis Neefs n.a.v. een 'keus' voor de gemeenteraad moet ik nog ergens hebben liggen. Zulke dingen mochten toen wel, maar het zijn toch de enige die me bijgebleven zijn. Voor de rest bleef het maar bij ordinaire balpennen of zo en de echte kruideniers waren al precies even vindingrijk.

En in de eerste helft van de jaren 80 hadden we dan nog ene Luc Vandenbrande, die de straten afdweilde, overal aanbelde en reproducties van oude zichtkaarten uitdeelde.