t,arsenaal stelt het nieuwe seizoen voor

met categorie:  

  (foto's Jan Smets)

 

Het is stilaan een mooie traditie geworden dat theater t,arsenaal het speelseizoen met enige 'luister' afsluit en al een blik laat werpen achter de coulissen van het aanstormende seizoen.  Vanavond was het zover.  Artistiek directeur Michaël De Cock loodste de genodigden door het nieuwe programma.  En het moet gezegd: het is veelbelovend.  Tal van gasten, gevestigde waarden als Hilde Van Haesendonck, Tuur de Weert, Lotte Heijtenis, en het Nederlands-Vlaams acteurskoppel Angela Schijf en Tom Van Landuyt, waren aanwezig op het appèl.  Maar ook aanstormend nieuw talent maakte zijn opwachting...

 

Het werd een uiterst gezellige avond, in een ongedwongen sfeer, waarbij de aanwezige acteurs in 'vraaggesprek' met Michaël De Cock, al een sluier wisten op te lichten van wat zij op de planken zullen brengen.  De avond werd besloten met vrolijke, zuiderse muziek en ambiance door de de groep Murga Armada onder leiding van Kike (Enrique Noviello) die met het theaterconcert Amigos ook al de pannen van het dak wist te spelen...

 

We bieden in het nieuwe seizoen 2014-2015 flink wat gastvoorstellingen aan.   We hopen dat het aangebodene zal aanslaan.  Want het is wel zo: ook in de culturele sector heerst er crisis.  We kunnen niet zonder publiek.  We beloven daarom ook graag om goeie voorstellingen te brengen!

 

Hilde Van Haesendonck hoeft niet meer voorgesteld.  De Mechelse actrice doorzwom al zovele watertjes in het culturele landschap van onze stad.  In het stuk Scarlatti  dat hernomen wordt einde september,brengt zij met een interanationale cast een project van Franz Marijnen voor het voetlicht.  Maar in november is Hilde weer aan de slag in t,arsenaal met het Sincollectief.  Het stuk 'Reizen Jihad' wil het verhaal brengen en doen begrijpen van jonge Belgen die op zoek zijn naar heldendom.  Zijn het romantische zielen, avonturiers of wereldverbeteraars?  Beslist een spraakmakend stuk!

 

 

Closed Curtains - een co-productie van Theater Malpertuis en t,arsenaal toont een filmmaker tijdens zijn lijdensweg: aan de censuurcommissie is hij wel gewoon, maar nu hangt hem ook een gevangenisstraf boven het hoofd...  Een politiek thema, dat schitterend zal worden gebracht door Thomas Janssens die al één van de grote talenten van zijn generatie wordt genoemd...

 

Tuur De Weert - ouwe rot in het vak, en overgeërfd groot talent van het Mechels Miniatuurtheater vertelt over het stuk 'Nog zoveel dat ge aan niemand kunst vertellen'.  Michaël De Cock en Annemie Tweepenninckx (Klara) slaan hiervoor de handen in mekaar , en brengen een eerbetoon aan de vrouwen waarover de 25 jaar geleden bekende schrijver en 'beeldenstormer' Gerard Walschap schreef...

 

 

Hilde Heijtenis is ook reeds een gevestigde waarde te noemen.  Samen met Pieter Genard brengt ze volgend jaar in februari 'Jawoord' - een stuk over een relatie.  Wat is het geheim achter hun jawoord? In den beginne was er het woord, en het woord was: 'ja'...

 

                            

 

De 'Kreutzersonate, als het verlangen maar stopt', is een voorstelling waarin het koppel Angela Schijf en Tom Van Landuyt een novelle van Lev Tolstoj eigenzinnig belichten.  Passionele liefde is gedoemd om op te branden...  Muziek van Ludwig Van Beethoven gebracht door het andere koppel, Jolente De Maeyer en Niklaas Kende, sleept de acters voorbij de grenzen van het woord.  Tom Van Landuyt geeft ons even een voorproefje van het programma...  Beklijvend: dat zal het zéker zijn!

 

 

Natuurlijk is er méér dan deze kleine graai in het programma.  Je kan het allemaal netjes terugvinden op de website:   www.tarsenaal.be

 

Vanaf vandaag kan je je abonnement aanschaffen.  De losse tickets zijn verkrijgbaar vanaf 10 juni.  Een abonnement kost zestig euro voor vijf voorstellingen waarvan minimum drie van t,arsenaal zijn.  Voor tien voorstellingen waarvan drie minimmum van t,arsenaal, tel je honderd euro neer.  Losse tickets kosten 15 euro, met gunsttarieven voor een aantal categoriëen.

 

Er kan gereserveerd worden op de weekdagen tussen 9 uur en 17 uur015/42 25 44.  Een ingevulde bestelbon kan gestuurd worden naar de Hanswijkstraat 63, of je kan je gekozen voorstellingen doormailen naar reservering@tarsenaal.be.  Ook mogelijk via website.  Na betaling kunnen de kaarten afgehaald worden aan het onthaal of krijg je ze thuis opgestuurd.

 

  

 

Nieuw is de vriendenpas van t,arsenaal.  Je kan al 'vriend' worden voor 25 euro.  Hiervoor kan je gratis gebruik maken van de vestiaire, krijg je exclusief een potje Mechelse stadhoning die geoogst wordt op het dak van het theater; krijg je een eenmalige korting van 10% in De Zondvloed; kan je een gratis drankje bekomen in de foyer als je een maaltijd of hapjes bestelt; geniet je na de maaltijd in reiscafé ViaVia van een koffie of thee én krijg je nog een extraatje!    Voor 50 euro krijg je dezelfde aanbiedingen, maar nét iets meer.  En voor 100 euro zit er nog wat meer in de geschenkbox!

 

2014-2015 belooft alvast veel goeds op cultureel vlak in onze stad.  t,arsenaal is er klaar voor!