De festivalzomer start in Mechelen...


Neem je agenda en noteer: woensdag 25 juni om 19 uur begint de festivalzomer in Mechelen! Voor de negendertigste keer al trappen de Dijlefeesten de Mechelse muzikale zomer van start, naar goede gewoonte met de finale van de Maanrock-rally.

Vanaf donderdag 26 juni vormen de Dijlefeesten dan opnieuw dé staalkaart voor de nieuwe lichting lokaal en internationaal talent van divers muzikaal pluimage. Met ronkende namen zoals The Hitsville Drunks, maDensuyu, Dans Dans, Deap Valley en de Mechelse stonersensatie Psychonaut. én het Moonshack DJ-collectief, ook een begrip in Mechelen. Maar dat is slechts een greep uit het programma. Ook nu is er weer het kunstenparcours D-ART en...  er is… voetbal...


Vzw Dijlefeesten organiseert deze editie vanaf woensdag 25 tot en met zaterdag 28 juni op de Dijle in hartje Mechelen. Het drijvende podium, dat ook op present tekende op de succesvolle edities van 2010 en 2011, is terug van weggeweest.
Woensdagavond 25 juni worden de winnaars van de Maanrock- rally gekozen. De winnaar van de rockrally krijgt niet alleen een jaar opnametijd in en begeleiding door de befaam- de Motor Music studio, maar ook een plek op de vol- gende Maanrock editie. De andere finalisten krijgen een geldprijs en opnames van hun optreden.

Op de tweede avond, donderdag 26 juni, spelen de Rode Duivels tegen Zuid-Korea en die wedstrijd is live te volgen op groot scherm. Waarna de Moonshack DJ’s stomende tunes uit Brazilië en de rest van de wereld op je loslaten.

Vrijdag en zaterdag spelen er negen groepen en twee DJ’s ten dans. Tegelijk met de Dijlefeesten grijpt D.ART plaats, een festival voor hedendaagse beeldende kunst rond de Vismarkt.Vrijdag kun je vanaf 20.35 uur gaan kijken en luisteren naar de garagejazz van Dans Dans, de psychedelische post stonerrock van Psychonaut, voer voor zowel Pink Floyd-, Tool-, als Mastodonadepten. En ook Mauro Pawlowski is van de partij, niet met dEUS of met andere Evil Superstars maar met The Hitsville Drunks: toegankelijke powerpop met roots in de seventies en eighties. Aanrader!

Na Mauro en de zijnen grossiert het het duo maDensuyu in eigenzinnige intense en eerlijke songs vol verdriet en verlies. Met The Other Brothers, een DJ-collectief, kun je de zomernacht indansen.Zaterdag 28 juni om 19 uur rockt de Mechelse garagerockformatie The Reeves, ze noemen zichzelf familie van Ramones, de avond op gang. Hun credo: “The Reeves play rock ‘n roll, all the rest is up to Bono”.

Condor Gruppe brengt een groovy ode de italiaanse filmmuziek uit de jaren ’70. Gruppo Di Pawslowski begon als voorprogramma van The Evil Superfarce, een tribute band van Mauro Pawlowski’s Evil Superstars – volg je nog? Ze brengen een exentrieke mix van Zappa-gekte en de power van ondermeer Grinderman, Pixies en Nirvana. Nog meer dirty rock’ n roll, soul en bluesrock krijgen we van de dames van Deap Vally.

Met de Zuid-Afrikaanse junglepunk van Skip & Die wordt de nacht feestelijk en allicht dansend ingezet en een hopelijk succesvolle editie van het Mechelse stadsfestival beëindigd.
 

Voor meer informatie over de programmatie, met exact uurschema en de bio’s van de deelnemende bands kun je terecht op de handige Dijlefeestenwebstek: www.dijlefeesten.be


tekst: © Markec
beeldmateriaal & foto's © Dijlefeesten vzw

Het kon weer niet beter gepland worden: net als de top van de beiaardwereld naar Mechelen komt voor de Koningin Fabiolawedstrijd. Hopelijk hebben beide evenementen niet teveel geluidshinder van elkaar...

Spijtig dat Daan niet op de affiche staat van de Dijlefeesten!

https://www.youtube.com/watch?v=r3QP5x0goc4

;-)

me dunkt dat is iedere keer zo hoor dat de beiaard overstemt wordt door hedendaagse muziek

tja, het is maar aan de zorg die men aan cultuur besteedt dat men een stadsbestuur herkend

heeft de cultuurraad daar gen zeggenschap in?

Malenie, Nobels is aan het uitbollen.-)

Besten.

Er zijn goede afspraken gemaakt tussen de beiaardiers en de Dijlefeesten.

We zullen elkaar niet hinderen.

Alain - dijlefeesten

dat is goed nieuws om te horen, zal alle luisteraars tevreden stellen.

Dan blijft de vraag, of men luisteraar wil zijn.

Niet antwoorden op dit blog, maar stuur je antwoord aan: kwilgi.kabaal[apenpollenopzij]ints.tad.  ;-)

Kinderen mogen niet meer op straat spelen.  Zelfs niet in eigen tuin. Kinderdagverblijven ? Niet naast mijn deur.  De jeugdbewegingen moeten oprotten.  Tomorrowland moet weg.  In de tuinen van mijn buren moet er meer groen en minder stenen.  Pétanque ?  Ga dat in Frankrijk spelen...

Kan men voor zeuren en zagen in te veel woorden naar de rechter stappen ?

@ J.T.

Neen, je kan daarvoor naar de E.U.stappen. Je weet wel " hier maakt men recht wat krom is ", of is het omgekeerd ?

't Hangt er van af wie reclameert.

In de Louisastraat was het omdat er openbaar vervoer passeerde. Hoeveel bussen komen daar nu nog voorbij? Desnoods schafte men dan maar busverbindingen af. Maar we wijken af.

Zich met heel, heel, héél veel woorden beklagen over 2 zinnen van Wieland Volkaert, 3 korte van malenie die ze zelf al tof omkeerde, en - ontdaan van elk gevoel voor humor - over mijn ironisch enig zinnetje met kort grapje dat die invalshoek afsloot, heet natuurlijk niet 'zeuren en zagen'... Scheurpen?
Daarmee was J.T. hoewel ik zou verwachten dat uitgerekend hij dat wel zou kunnen, nog de enige die niet het rubrieksonderwerp had behandeld; laat ons het daar nu wel opnieuw bij houden, a.u.b.

  • Voor wie de laatste dagen het blog niet overal volgde: Ik begreep J.T. niet verkeerd: zijn "in teveel woorden" kon geen algemene opmerking wezen en evenmin op slechts korte reacties in deze rubriek slaan. Het is een toonbeeld van totaal ongepaste overdracht van de hekel die hij elders aan mijn persoon kreeg, om ook huidige rubriek te komen verprutsen. Terdege mijn persoon, vermits mijn stijl vanochtend nog kort was.Tegen die ingesteldheid keer ik desnoods nog meer woorden. Achteraf had hij ginds wel zin voor humor getoond, wat ik even droogjes maar vanzelfsprekend uitvoerig had aanpakt.

Some, ik heb geschreven dat de cultuurpaus aan het uitbollen is maar van die twee ander die vandaag in de gazet staan heb ik hoegenaamd niets gezegd. Het enige wat we daar over weten is in welken hoek ze zitten.

G.L., je opmerking over Nobels betrof de schepen die o.a. over het onderwerp, de stadsfestivals, bevoegdheid heeft en je leek me er niet over te 'zeuren' want die gaat inderdaad zijn taken vanaf januari aan Kristof Calvo laten; dus betrok ik je helemaal niet in het bovenstaande en hoop dat ook J.T. jou niet bedoelde.