Marcel Kocken verhaalt over volkse feesten en gebruiken in Mechelen van 1880 tot 2000Dinsdag 18 maart
houdt bekend stadsgids en Mechelen-expert Marcel Kocken een lezing over ‘Volkse Feesten en Gebruiken in Mechelen tussen 1880 en 2000’ bij de Koninklijke Kring voor Oudheidkunde, Letteren & Kunst van Mechelen

Kocken wil het volkse leven van toen, voor de toehoorders terug voor de geest roepen. Kennis van het Mechelse dialect is hierbij  een pluspunt ...Voor de lezing steunt de Mechelenkenner op eigen herinneringen en die van  in de 19de eeuw getogen Mechelaars…De lezing vormt een logisch vervolg op een eerdere lezing van Kocken; ‘Van de Wieg tot in het Graf’.

Het wordt een lezing zonder projectie, het woord primeert, en de toehoorders mogen ook hun duit in het spreekwoordelijk zakje doen.Deze interessante lezing vindt plaats op dinsdag 18 maart om 20 uur in de leeszaal van het Mechelse Stadsarchief, G. de Stassartstraat 145 in Mechelen. Toegang via de Nokerstraat. plaats in de leeszaal van het Mechelse Stadsarchief, G. de Stassartstraat 145, Mechelen, in de vroegere Dossinkazerne, toegang via de Nokerstraat.

tekst en foto’s (2011): © Markec